torstai 1. huhtikuuta 2010

Talviloma meni...

Talvilomaviikko meni sitten talolla puuhatessa. Ei ole todellakaan vapaa-ajan ongelmia tällä hetkellä kun päivät voi olla talolla ja iltaisin olisi sitten kaikkea muuta selviteltävää ja suunniteltavaa...

Eilen ja tänään teimme talolla mm. ullakon lattian tasoitusta ja takan taustaseinän päällystystä verhoilukivellä. Seinä on nyt viimeistelyä vaille valmis, ja hieno siitä kyllä tuli. Nyt tuohon vielä ledspotit kattoon ja olohuoneen keskipiste on siinä :) Tässä hommassa kolme tekijää oli muuten aika sopiva luku. Minä valikoin kiviä kasasta yrittäen saada "paremmat" kivet näkyvimmille paikoille ja sommitella kiviä jotenkin sopimaan keskenään. Isäni leikkeli kivistä sopivan mittaisia pätkiä rivien päihin (seinä kun ei ollut tasan 60 cm jaollinen ja takkakin piti kiertää), ja timpurimme Jari latoi kiviä seinälle. Minä taisin olla hitain lenkki kun ei ollut aina ihan helppo arpoa mitkä kivet sopisivat vierekkäin. Yksi kivilaatta oli 60x15 cm, ja siinä oli päällekkäin viisi kiviriviä. Yksittäiset kivet kun vaihtelevat paljon paksuuden ja myös hieman korkeudenkin osalta.

(Kuvan keskellä oleva vaalea laikku on auringonvaloa)

Koko viikon on ollut tarkoitus maalata seiniä, ja tänään viimein pääsin sitä tekemään. Tosin seiniä on pitänyt hioa, kitata ja hioa uudestaan ja muuta puuha on ollut ihan riittävästi, ettei ole vielä tuohon hommaan ehtinyt. Mutta sain tehtyä sen mikä pitikin, eli makuuhuoneiden valkoiseksi jäävät seinät on maalattu kahteen kertaan. Huomenna mennään sitten maalaamaan muutamia seiniä toisilla väreillä, ja katsotaan jos pääsisi alakertaakin maalaamaan. Tarkoituksena saada nyt ensisijaisesti maalattua ne tilat joihin tulee kattopaneli, jotta Jari pääsee niitä tekemään. Melkein kaikkiin tiloihin laitamme valkoista MDF-levyä kattoon. Aula oli oma alueensa, ja samoin työhuone johon tulee akustointipanelia kotiteatterin takia. Ja toki pesutilat tehtiin erikseen puupanelilla.

Mutta pääsiäinenkin menee siis talolla lauantaita lukuunottamatta. Kuten varmaan loputkin viikonloput kesään asti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti