sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Lumi suli, roskat jäivät...

Yksi asia mikä omakotityömailla aika varmasti jää rakennuttajille itselleen on työmaan siivoaminen. Rakennustyömiehet kun tuntuvat olevan sellaista porukkaa jotka olettavat aina muiden siivoavan, ja roskat putoavat kädestä tai lentävät olan yli. Talvella lumi peitti pihan alleen, ja kaikki näyti siistiltä, mutta nyt kun kinokset sulavat alkaa totuus paljastua. Erityisen pahaksi meidän työmaan tekee se, että runkourakoitsijat olivat pahemman luokan ketjupolttajia, ja nyt sitten on tupakantumppeja ja askeja joka puolella. Toisin kun monet tupakoijat tuntuvat luulevan, ne askit ja tumpit eivät sula maahan osuessaan, eikä lumihanki myöskään niitä syö... On kyllä suuri onni, jos saa työmaalleen tupakoimattomia työmiehiä jo ihan pelkästään pihan siisteyden kannalta. Onneksi meidän työmaamme on tällä hetkellä savuton.

No on siellä kyllä paljon muitakin roskia ja siivottava. Tänä viikonloppuna käytin pari tuntia sisällä siivoamiseen ja kuutisen tuntia pihan siivoamiseen. Iso osa ajasta meni myös lumikasojen raivaamiseen, sillä parista paikkaa pitäisi saada kasat hävitettyä nopeasti, jotta saadaan työskentelytilaa, paikkoja tiililavojen varastointiin, ja pitäisi saada talon ympärille myös tilaa telineille. Pihalle levitettynä kasat katoavat päivässä, mutta kasat eivät nopeasti sula. Eli lumitöihin joutui vielä vaikka ulkona on +10 lämmintä. Lumikasoista tosiaan sitten löytyi laudanpätkiä, betoniharkkojen osia, juomapulloja ja muita roskia. Nyt niitä on kasattuna yhteen paikkaan mistä ne on sitten helppo kerätä roskissäkkiin ja lavalle. Niin pitkälle en tänä viikonloppuna ehtinyt, mutta aika paljon tuli taas lunta lapioitua. Yksi isompi epämääräinen lautakasa pitäisi raivata ja siirtää (ja sitten poistaa lumet alta). Olohuoneen ikkunan alle on koko talvi kerätty roskia, ja ne pitäisi siirtää n. viiden metrin päässä olevaan lavaan. Ja sitten on vielä ne reilun metrin paksuiset lumikinokset talon pohjoisseinustalla jotka eivät ole hirveän nopeasti sulaneet. Antaa niiden nyt vielä muutama päivä sulaa omalla vauhdillaan, mutta ensi viikon loppuna ne pitää raivata, koska pitää saada tilaa telineille.

6 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Samaa vikaa vähän meidänkin työmaalla... kaikki kauheus paljastuu nyt kun lumet sulaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onko timpurillasi keltainen auto? ;-)

Tapani Värjölä kirjoitti...

Ei ole, vihreä paku. Kui?

Anonyymi kirjoitti...

Eikun meillä oli täällä Jari-niminen timpuri, jolla keltainen paku. Tuli vain mieleen onko hän nyt teillä, kun Klaukkalan suunnalla oli seuraava proggis odottamassa kun meiltä vapautui. Ei ole pahaa sanottavaa hänestä. Olisi vain ollut hauska sattuma. ;-)

Tapani Värjölä kirjoitti...

Jari Lehtonen on miehen nimi, ja kotipaikka Vihti. Ei ainakaan ole sama auto :)

Anonyymi kirjoitti...

ei ole sama mies, meillä oli Jari R. Lempinimi oli Jaska. Nuo saunan tummat paneloinnit ovat makeat. Lauteiksi jos laittaa lämpökäsiteltyä haapaa, ja niiden pintaan sipaisee parafiiniöljyn - tulee upea punaruskea väri ja pinta hylkii likaa. Kuituvalot kattoon ja jopas on ihana savusaunamainen fiilis.
Mukavaa raksailua teille.

Lähetä kommentti

Mainoskommentit ja suoraan yrityksiin linkittävät kommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.