torstai 29. huhtikuuta 2010

Tiiliä telineille

Tiilimuuraus etenee kovaa vauhtia, ja taas oli aika nostaa telineitä ylöspäin ja nostaa tiiliä telineille. Minun piti tänään vaan käydä viemässä laattakuorma talolle ja katsoa tilannetta, mutta töihinhän sitä tietysti joutui... Isäni oli Jarin kanssa rakentanut telineiden runkoja ylöspäin, mutta lavojen nostelut olivat jättäneet minulle. No mikäs siinä, kevyttä iltajumppaa. Samalla kun telineet nousivat oli taas hyvä tilaisuus tutkia seinän eristelevyt ja tukkia uretaanivaahdolla reikiä ja avoimia saumoja. Uretaani ei nimittäin pidä hirveästi auringosta, ja talven paljaana olleet kohdat uretaanilevyissä ja saumojen vaahdot ovat kärsineet jonkin verran. Olisi melkein pitänyt kaivaa kaikista elementtisaumoista uretaania pois ja päällystää saumat uudestaan, mutta nyt se on myöhäistä kun puolet seinästä on jo tiilien takana. Eivätköhän ne vielä lämpöä pidä, ja tiiveys pistäisi pysyä betonirungon ja tiivistysteippien voimalla.

Illalla sitten oli vuorossa toinen raskaampi iltajumppa. Onneksi lähipiiristämme löytyy hyvä kuljetusalan firma, jolta olemme saaneet monessa paikkaa apua, kuten roskislavan ja kuljetus- ja nostoapuja. Taas kerran oli tarvetta nostimelle, ja näin ne tiilet nousivat Piharatamon suosiollisella avustuksella :)2 kommenttia:

Tuukka Turunen kirjoitti...

Moi,

Millä tavoin tiiliseinä kiinnittyy elementteihin? Onko elementtitoimittaja laittanut sinne valmiiksi RST-lankoja, jotka muurataan saumoihin? Vai pitääkö tiiliseinää laittaessa propata tartuntoja elementteihin eristeen läpi?

Tuukka

Tapani Värjölä kirjoitti...

Tiilimuuraussiteet porattiin jälkeenpäin eristeen läpi betoniin kiinni. Tämä kuului Lujan urakkaann.

Lähetä kommentti