lauantai 24. huhtikuuta 2010

Tiiliseinä nousee

Tänään kävin taas talolla, ja pitkästä aikaa oli ulkopuolella tapahtunut jotain. Tiilimuuraus pääsi alkamaan torstaina, ja kahdessa päivässä oli muurari tehnyt kahdesta seinästä n. 1/4 ja kolmatta seinää viisi riviä. Tänään piti sitten saada telineitä ensimmäisen kerran nostettua kahdella seinällä. Isäni kanssa niitä nostelimme, ja olisi pitänyt vielä rakentaa telineitä myös korkeammalle, mutta ei ehtinyt kun oli muuta ohjelmaa. No, onneksi saimme tärkeimmän tehtyä ja muurari pääsee jatkamaan työtä uudelta korkeudelta sitten kun toiset seinät saa samalle tasolle.

Timpurimme on ollut tällä viikolla kovasti ulkotöissä telineiden ja muurausten reunalautojen asennuksissa, mutta sisälläkin oli viikon aikana tapahtunut. Suihkuhuone on hyvin pitkälle laatoitettu. Puuttuu enää tehostekaistat luonnonkiveä suihkujen kohdalta ja alin laattarivi, joka odottaa lattiaa. Lattioiden vedeneristyksiä on myös tehty jo useampi kerros.

Olen tässä lupaillut useammillekin henkilöille kirjoitella blogiin aiheista suunnittelu ja sen onnistuminen, urakkasopimukset ja KNX. Katsotaan jos ehtisin tässä viikonlopun aikana jotain saamaan kasaan...

Suunnittelusta puheenollen, portaiden kaiteita aloimme suunnittelemaan (sellaisetkin pitäisi kuulemma olla...), ja työhuonen katon akustointilevyjä voisi kohtapuolin alkaa asentamaan. Aina välillä tulee mieleen asioita mitkä ovat taas vaan unohtuneet. Eikä auta vaikka olisi muistilista jos ei muista kirjoittaa siihen, ja vaikka saisikin asian listalle niin pitäisi muistaa katsoakin sitä listaa ja ehtiä tehdä sieltä asioita... Rakentamisen alkupuoli suunnittelun ja raivaamisen jälkeen oli suht rauhallista omalta osalta kun ei oikein voinut tehdä mitään, eikä oikein mitään hankintojakaan voinut miettiä (tai olisihan sitä voinnut jos olisi muistanut/tienyt mitä tehdä...) Nyt taas pitäisi päättää kaikki mahdolliset hankinnat ja suunnitella loppuun asioita. Pitäisi vaan päästä enemmän käymään työaikana talolla niin ehtisi jutella timpurin kanssa muutenkin kun puhelimessa... Haastavaa tällainen rakentaminen kun pitää tehdä töitä samalla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mainoskommentit ja suoraan yrityksiin linkittävät kommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.