lauantai 17. huhtikuuta 2010

Tapahtumia viikon varrelta

Tällä viikolla timpurimme teki kattojen panelointia loppuun niin pitkälle kun voi, ja alakerran vessa sai puuta seinälle. Lisäksi saunan lauteiden runkoja on aloiteltu laittaa paikalleen, ja suihkuhuoneen seinien laatoitus on aloitettu. Yläkerran vessaan tehtiin IV-putkien ympärille kotelot kipsilevyistä. Ulkona oli puuhaa muuraria varten tarvittavien puutöiden tekemisessä. Lujan urakoitsija tuli viimeinkin laittamaan tiilimuuraussiteet elementteihin. Eli käytännössä on porattu metallitangot eristeen läpi betoniin kiinni, n. 4 kpl / seinäneliö.

Maria kävi parina päivänä maalaamassa seiniä, ja omat työt ovat olleet pääasiassa pihan raivaamista, siivoamista ja kuivattamista. Kävin parina iltana viikolla siivoamassa lumen alta paljastuneita roskia pois. Lisäksi yritin nopeuttaa loppujen jäiden ja lumikasojen sulamista. Talon ympärille piti saada tilaa telineille, ja muutenkin oli muutama lumikasa ja jäätikkö pahasti tiellä. Kaivoin myös syvempää ojaa työmaakopin paikalle muodostuneen lammen kuivattamiseen. Kuormalavoja on siirrelty enemmänkin. Niillä on tehty paikkoja mihin on mahdollista laittaa tiililavoja kun ne tiistaina saapuvat. Lisäksi piti saada tehtyä kunnon kulkuväylä romuvarastona toimivalle pihanosalle. Nyt ei tarvitse sotkea kenkiä saveen kun pääsee suoraan lavoja pitkin kulkemaan. Yksi isompi urakka oli myös puolikkaan lavallisen verran ylijääneiden kattotiilien siirtäminen parempaan paikkaan. Nuo tiilipaketit ovat muuten yllättävän painavia, varsinkin kun niitä piti kantaa n. 40 metrin matka tontin takareunalle, missä ne eivät ainakaan tule olemaan tiellä ihan heti. Reitti tietysti ylämäkeen ja matkalla kevyttä esterataa :)

Tänään tuli tontille kuorma-autollinen telineosia. Maanantaina pitäisi saada kasattua telineet talon ympärille julkisivumuurausta varten. Tiilet (100 lavaa) saapuvat tiistaina, ja laastit (n. 12 000 kg) keskiviikkoaamuna. Sitten pitäisi alkaa julkisivumuuraus. Lopuksi vielä vähän kuvia viikon tapahtumista.

Alakerran vessan seinät. Alaosa seinistä siis paneloitu, yläosa jää maalatuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mainoskommentit ja suoraan yrityksiin linkittävät kommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.