sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Taloesittely pidetty

Taloesittely saatiin tänään onnistuneesti pidettyä, vaikka minulla meinasikin ääni hajota (flunssan jälkioireita). 10 porukkaa kävi taloa katsomassa, ja hyvin riitti juttua. Kaikkien kanssa ehdin enemmän tai vähemmän jutella, joidenkin kanssa pidempäänkin. Eniten kysymyksiä taisi tulla SPUn passiivikatto elementteihin liittyen, mistä monet olivat kuulleet ja nyt pääsivät näkemään. Niihin kyllä kannattaakin tutustua, koska kattoelementeillä sai helposti kunnolla eristetyn käyttöullakon ja yläkertaan on helppo tehdä korkeaa tilaa kun on kaikki lämmöneriste suoraan vesikaton alla eikä tarvitse kattoristikoita. Tässä vielä linkki kattoelementtien asennusraporttiin: http://tvarjola.blogspot.com/2009/11/kattoelementit-asennettu.html. Muita yleisiä kysymyksiä tuli passiivitalo rakentamisesta ja lämmitysratkaisuista. Toivottavasti kaikki vierailijat saivat hyviä ideoita ja ajatuksia omia taloprojektejaan varten.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mites tuossa passivikatossa on suunniteltu tuo ullakkotila? Onko se lämmitetty ja ilmatiivis?

Kun päätykolmio on kivirakenteinen, muodostaa se potentiaalisen kylmäsillan joka johtaa kylmää ullakolta asuitiloihin. Ihan oikeasti.

Tapani Värjölä kirjoitti...

Päätykolmioiden ulkopuolella on sama eristys kuin muissakin seinissä, eli 190 mm SPU. Ullakko on lämmintä tilaa, koska kaikki yläpohjanlämmöneriste on kattoelementeissä. Eli päällä on 320 mm uretaania ja sivuilla 190 mm. Tiiviskin siitä toivottavasti saadaan. Tarkoitus olisi käydä vetämässä tiivistysteipillä umpeen ainoa potentiaalinen vuotokohta eli seinän ja kattoelementtien tukipuun sauma. Kaikki muut saumat on tukittu uretaanivaahdolla.

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Silloin tuo on turvallinen rakenne.

Mutta mietityttää ne Lujan asiakkaat joilla ullakko on normaali kylmä tila. Tällöin sisäkuoren betoni varaa rajusti kylmää ja johtaa sen suoraan sisätiloihin. Siksi rakenne on Lujalla mielestäni todella kummallinen.

Lähetä kommentti