lauantai 31. heinäkuuta 2010

Päivän vinkki: Portaiden kaiteet halvalla

Jos talossa on kaksi kerrosta on siellä yleensä myös portaat. Portaita saa monesta materiaalista tehtynä, ja usein jos sellaiset tilaa valmiina voi niissä tulla kaiteetkin mukana. Meidän taloon portaat tehtiin Lemminkäisen Elementto porraselementistä, ja betoniportaat kaipasivat ympärilleen vielä puiset kaiteet ja askelmiin parkettia.

Lähdin etsimään kaiteita portaisiin parilta toimittajalta, jotka molemmat nettisivuilla kertoivat tekemänsä nimenomaan betoniportaisiin kaiteita. Sain kaksi tarjousta, joista toinen oli 1670 euroa ja toinen 3800 euroa. Tämä sisälsi siis kaiteet, pystypuut ja pari tolppaa portaisiin mahdollisimman yksinkertaisina (aivan perus suorakaiteenmuotoiset pystypuut ja tolpat) petsattuna puuna. Asennustyö olisi ollut vielä erikseen tuntityönä.

Hinta vaikutti aika kovalta, ja lähdin sitten miettimään vaihtoehtoja. Puukeskuksen valikoimista löytyi sitten täydellinen paketti. Hyllystä löytyi kaidepuuta, jossa oli hyvä "avaimenreiän" mallinen profiili. Pystypuihin sopivaa neliöprofiilin puuta toki löytyi helposti. Lopputuloksena sain kaikki puutavarat kaiteisiin hintaan 280 euroa. Lisäksi piti hakea pari petsipurkkia ja pensseli Rautiasta, hintaa yhteensä vajaa 50 euroa. Timpurimme kanssa sahasimme puut oikeisiin mittoihin, ja sitten vaimoni kanssa petsasimme ne. Tähän meni työaikaa yhteensä varmaan työpäivän verran, eli jos sille nyt laskee pari sataa hintaa niin aika paljon halvemmaksi tuli kaiteet itse hankittuna. Taas tuli tässäkin yksi tonni säästettyä.

Kaiteiden kasaaminen oli toki sitten vielä erikseen, mutta niin se olisi joka tapauksessa ollut, ja timpuriemme tuntihinta oli kuitenkin pienempi kuin mitä kaidefirmojen asentajien tuntihinta. Ja hyvää jälkeä tuli. Kaiteiden teon jälkeen portaat vielä päällystettiin parketilla ja listoitettiin. Lopputuloksen tyylikkyyden voi jokainen arvioida itse :)


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muuten ihan ok kaittet, mutta ei täytä Suomen rakentamismääräyskoelman määräyksiä.

http://www.finlex.fi/pdf/normit/6376-F2.pdf

Tapani Värjölä kirjoitti...

Kerrotko vielä miltä kohdin nuo eivät määräyksiä täytä? Mielestäni täyttävät, ja hyvin kelpasivat vastaavalle mestarille ja rakennustarkastajalle. Ja nuo ovat käytännössä identtiset niiden portaiden kanssa joista tarjouksia pyysin.

Lähetä kommentti

Mainoskommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.