torstai 29. heinäkuuta 2010

Päivän vinkki: Kunnon hylly suihkuhuoneeseen

Suihkuhuoneessa yleensä tarvitaan reilusti hyllytilaa erilaisten shampoiden ja suihkusaippuoiden säilytykseen. Tämä on sellainen asia, mitä ei välttämättä huomaa miettiä taloa suunnitellessa, sillä saahan niitä hyllyjä ruuvattua seinään myöhemminkin. Lisäksi nykyään löytyy hyvä valikoima imukupein seinässä teoriassa kiinni pysyviä hyllyjä. Meillä oli vanhassa asunnossa sellainen, ja se putoili alas säännöllisesti n. 2 kuukauden välein, yleensä keskellä yötä hirveällä metelillä. Mutta jos haluaa tyylikkään ja kestävän ratkaisun, niin kannattaa uhrata hetki asian suunnitteluun.

Riippuen vähän suihkuhuoneen sijoittumisesta pohjapiirrustuksessa ja seinien materiaalista, voi suihkuun tehdä erilaisia kiinteitä hyllyjä, kunhan vaan muistaa suunnitella ne riittävän ajoissa. Olemme nähneet monia oikein tyylikkäitä ja toimivia ratkaisuja, ja omaan taloon halusimme tällaisen ratkaisun:


Eli kuten kuvasta näkyy, meillä on suihkuhuoneessa kaksi suihkua, ja niiden välissä lattiasta kattoon ulottuva hyllykkö. Kolme tilavaa hyllyä eri korkeuksilla, tyylikkäästi laatoitettuna. Ja nämä hyllyt eivät varmasti putoa keskellä yötä :)

Päivän vinkkinä vastaavan hyllyn rakennusohjeet. Hylly on rakennettu Kahi-tiilistä muuramalla. Hyllyjen koko on n. 29.x29 cm, ja koko hyllyn leveys 46 cm. Hyllytasoina ja niiden reunoissa käytetty katkaistuja tiiliä. Koko homma muurattu laastilla kasaan, ja pientä tilapäistuentaa käytettiin muurauksen aikana laastin kuvumista odotellessa.  Ennen laatoitusta hylly vielä tasoitettiin laastilla. Tässä sama kuvina:En nyt enää muista mistä tämä idean olen alunperin napannut, mutta hyväksi se on jo todettu. Olen myös nähnyt vastaavia ilman "jalkaa", sekä ihan vain seinään upotettuja hyllyjä, ja pelkkiä kiinteitä hyllytasoja. Näistä kaikista saa hyvin toimivan, kestävän ja tyylikkään ratkaisun suihkuhuoneen tavaransäilytykseen. Kannattaa miettiä jotain tällaista kun suunnittelet suihkutilaa, sillä ihan varmasti suihkuhuoneessa tarvitaan enemmän säilytystilaa kun suihkujen mukana tulevat pienet kotelot.

5 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Teillä ei nyt kauhean pitkää kokemusta noista ole, mutta itseäni (vähemmän siivousintoisena) mietityttää noiden hyllynnurkkien puhtaanapito... No meillä kun aina välillä kuuluu ohohups milloin kenenkin perheenjäsenen suusta, niin kyllä tuollaiselle hyllyllekin onnistuisi joku aina kaatamaan kylpyvaahtoa, saunaolutta tai tekstiiliväriä...

Tapani Värjölä kirjoitti...

Ihan hyvä pointti, mutta eiköhän tuosta selvitä. Unohtui mainita jutussa, että hyllyjen sisäkulmat on saumattu silikonilla, ei laastilla, joka helpottaa varmaan siivoustakin.

Anonyymi kirjoitti...

Jotain tällaista ajattelin meidän uuteen taloon. Mietin vain, mahtuuko meillä samalle seinälle 2 suihkua hyllykön molemmille puolille, kun seinän leveys on 170 cm. Millaiset mitat teillä on seinässä, kuvissa vaikuttaa ihan ainakin ihan tilavalta peseytymiseen :)

Tapani Värjölä kirjoitti...

Tuo suihkuseinä on 2,45 metriä. Joku suunnitteluohje minkä muistan lukeneeni suositteli yhdelle suihkulle metrin tilaa, että mahtuu siinä peseytymään hyvin. Tosin tuo hylly voidaan laskea varmaan tuohon tilaan mukaan, mutta voi kyllä olla muutenkin aika ahdasta laittaa kaksi suihkua noin lyhyelle seinälle, ellei sitten laita suihkuja huoneen nurkkiin, mikä voisi tuoda hieman enemmän tilaa suihkuihin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyllykön olisi saanut kätevämmin tehtyä esimerkiksi wedi levystä tai muusta vastaavasta vesieristyslevystä. Materiaali on kevyttä ja kestävää. Levyä olisi ollut helpompi muotoilla ja sen asennuksen olisi voinut tehdä jälkikäteen jo laatoitetun kylpyhuoneen seinään kiinnittämällä liimalla ja silikonilla. Tarvittaessa sen olisi saanut seinästä myös irti. Yllä olevassa esimerkkikuvassakin uskoisin käytettäneen juuri wedi levyä.

Lähetä kommentti

Mainoskommentit ja suoraan yrityksiin linkittävät kommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.