lauantai 3. heinäkuuta 2010

LVI suunnittelijan paha moka

Tuli tuossa viime viikolla ilmi yksi LVI suunnittelijan tekemä paha moka, tai huono suunnittelu. Suihkun vesiputket on nimittäin vedetty meillä katon kautta seinän sisään. Tämä ei kuulostanut aiemmin mitenkään ongelmalta, mutta ongelma tuli ilmi kun piti kiinnittää suihkut seinään. Ne olisi toki parasta ruuvata paikalleen, mutta mihinkäs ruuvaat kun juuri siinä keskellä suihkunpaikkaa menee vesiputket... Kai se olisi teoriassa mahdollista yritää saada ruuvi osumaan juuri siihen putkien väliin, mutta todennäköisesti se varmaan hakeutuisi jompaan kumpaan vesijohtoon. Putkimiehen kanssa tätä ongelmaa yritimme ratkaista, ja ajattelimme kokeilla liimata suihkutangot seinään kiinni. Tälläistä ei ollut putkimies tai timpurimmekaan aiemmin kokeillut, mutta piti nyt kokeilla josko tehokas liima riittäisi pitämään suihkut seinässä. Ei riittänyt, vaan tänään kun olimme saunomassa, irtosi toisen suihkutangon alapidike seinästä. Eiköhän ne loputkin sieltä aika nopesti putoa kun ensimmäinen tippui viikossa...

Eli ei auta varmaan muu kuin ruuvata tangot seinään sitten hieman sivuun keskipisteestä. Silmä joutuu nyt sitten kärsimään typerän suunnittelijan takia.

Eli taas kerran tuli todettua se, että LVI ja sähkösuunnittelijoihin ei voi luottaa yhtään, vaan kaikki asiat pitäisi osata itse miettiä. Lisäsin tämänkin nyt tuonne aiemmin tekemään suunnitteluohjelistaan muiden varottavien asioiden joukkoon.

6 kommenttia:

raksa-akka kirjoitti...

Meillä tulee vessan yhteydessä olevaan suihkuun putket yläkautta, eikä ole mitään ongelmaa suihkutangon kiinnittämisen kanssa. Osaava putkiasentaja on kiinnittänyt upoletit seinän sisään niin etteivät pääse liikkumaan, joten siihen kylmän ja kuuman väliin jää yli 20 senttiä tilaa suihkutangon kiinnittämiselle. Meillä siis ihan normi kamaa sekoittaja.

Muuten kyllä kannattaa olla suunnittelijoiden kanssa aika tarkkana, ne kun ei itse asu siellä talossa. Erityisesti pistorasioissa saa olla tarkkana, jotta niitä on riittävästi ja mielellään oikeassa paikassa. Keittiösuunnittelijatkin tuntuvat olevan yleensä miehiä, joille vaimo laittaa ruoan;)

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei millään tiedä putkien tarkkaa sijaintia, eikä halua ottaa mitään riskejä, niin kyllä niitä sellaisia liimoja/massoja löytyy, joilla suihku varmasti pysyy paikallaan. Ei kannata sen vuoksi alkaa sivuun laittamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa putkiasentajan mokalta. Hänen olisi mielestäni pitänyt osata ottaa huomioon tämä asia asentaessaan putki seinään. Meillä myös putket tulevat yläkautta eikä ongelmaa kiinnityksessä.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.sika.fi/con_te_sikabond_t2.pdf

Pysyiskö Sikapondilla?

Tapani Värjölä kirjoitti...

Sikaa tuohon jo kokeiltiin. Mutta voipi olla, että yksi liimaus vain epäonnistui. Täytyy varmaan kokeilla uudestaan. Olisihan tuo putkimies tosiaan voinut ottaa tuon huomioon ja ajat sitten. Mutta nyt on myöhäistä kun seinä on jo valmis....

Anonyymi kirjoitti...

2komponentti epoxilla kun laittaa niin pysyy varmasti. ei varmasti lähde ikinä irti. jos yrittää repiä niin laatta lähtee mukana.

Lähetä kommentti

Mainoskommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.