maanantai 18. tammikuuta 2010

Valupäivä

Tänään oli tontilla valupäivä. Lattiavalun tekijät saapuivat tontille jo ennen kahdeksaa tarkastamaan paikat, ja pumppuauto ajoi pihaan kasilta. Betonia saatiin hieman myöhemmin, ja homma pääsi käyntiin. Kaksi kertaa tuotiin vielä lisää betonia, ja yhteensä n. 15 kuutiota tavaraa meni. Aikaa meni n. 2,5 tuntia.

Samalla kertaa valettiin myös talousrakennuksen päätykolmiot. Sama betoni ei tosin ulos kelvannut, mutta uutta tavaraa tuli heti kun lattiavalubetonit oli saatu autosta ulos. Vähän taas ylimääräistä betonia piti pumpata maahan, onneksi meillä on vielä hyviä paikkoja mihin täyttö"maata" on hyvä tunkea :)

Lattiavalumiehet jatkoivat työtä vielä iltapäivällä hiomalla lattiapintaa sileäksi, ja nyt on kaikki lattiat sitten tehty. Tätä kirjoitettaessa lattiat ovat varmaan jo kuivuneet sen verran, että päällä voisi kävellä. Isäni menee aamulla tontille peittelemään lattiat muoveilla. Näin pitää tehdä, ettei laatta ala kuivumaan liian nopeasti. Muovit pidetään päällä viikon verran, jonka jälkeen lattia pitäisi hioa hiomakoneella. Sitten voidaankin jo melkein pistää lattialämmitykseen kiinni tilapäinen lämmitin, ja sisähommat pääsevät jatkumaan.

Tontilla jatkuu talousrakennuksen katon rakennus. Sisälle haetaan parhaillaan sisähommille tekijöitä, ja sähkö- ja putkimies tulevat jatkamaan omia hommiaan. Eipä talosta sitten puutukaan enää kuin seinien tasoitus ja maalaus (tai muu pinnoitus), sisäkatot (ml. alaslaskut), muut pinnoitukset ja kalusteet. Eli melkein valmis :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mainoskommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.