sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Tiivistyshommissa

Tämä viikonloppu meni tiivistysteippien kanssa. Joulukuussa teipattiin ikkunan karmeihin tiivistysteipit, ja nyt sitten piti nämä teipit liimata seiniin kiinni. Tämä oli taas tällainen homma, jota on siirrety eteenpäin kun ei ole ollut kiirettä noiden kanssa, mutta nyt sitten tuli vastaan se viikonloppu milloin ne oli pakko tehdä, koska teipit piti kiinnittää ennen seinien tasoitusta, joka alkaa ensi tai seuraavalla viikolla.

Työ oli kaksivaiheinen. Ensin piti siivota ikkunan ja seinän välistä ylipursonneet uretaanit pois, jotta teipit yleensäkkään oli mahdollista saada seinään kiinni. Sitten teipit kiinnitettiin seinään teipin oman liimapinnan ja erillisen liiman avulla. Kumpikaan näistä hommista ei ollut mitenkään vaikeaa tai raskasta, mutta varsinkin tuo teipien kiinnittäminen oli aikaa vievää ja hankalaa puuhaa sen takia, että homma oli käytännössä pakko tehdä ilman hanskoja, ja liimalla oli ikävä taipumus tarttua sormiin kiinni. Suunnilleen kolmen ikkunan jälkeen alkoi sormenpäät jo olla aika tahmeita, ja yleensä 4-5 ikkunan välein oli pakko käydä pesemässä käsiä, mikä on hieman haastavaa kun on vain kylmää vettä käytössä. Onneksi isältäni löytyi hyvää liuotinainetta käsien pesuun, millä liimat lähti hyvin irti sormista.

Mutta nyt on ikkunoiden teipit seinässä kiinni. Uretaanien siivoukseen meni vähän yli pari tuntia kun oli kolme tekijää, ja teippaukset tehtiin isän kanssa kahdestaan, ja niihin meni n. 6 tuntia. Kun kaikki ikkunat oli tehty, kävin vielä ne uudestaan läpi, ja paikkasin läpivienteihin tarkoitetulla tiivistysteipilla ikkunateippien saumoja ja reikiä. Parissa kohtaa uretaani oli sen verran tiukassa teipissä kiinni, että teipin pintä oli rikkoutunut uretaania irroitettaessa.

Samalla kertaa aloitin myös katon läpi menevien IV putkien tiivistyksen. Reiät on putkien ympäriltä tukittu uretaanilla, mutta ilmatiiveyden takaamiseksi nuo pitää vielä teipata. Eli taas kerran ensin leikattiin ylipursunneet uretaanit pois, ja sitten teipillä putket kattorakenteeseen kiinni. Tämä oli suht nopeaa ja helppoa homma. Tosin siten hankalaa, että katossa on paljon sahanpurua joka lähtee heti lentoon kun lähellä käy, ja se osaa tietysti hakeutua suoraan silmiin...

No, taas kerran saatiin työviikonloppu tehtyä. IV-putkista jäi vielä kaksi tekemättä, mutta noilla ei ole kiire, eli ehtii myöhemminkin :) Alla vielä kuvat lopputuloksista.
Alkavalla viikolla pitäisi nyt sitten löytää rappari tekemään seinien tasoitetyöt. Olisi pitänyt tämä tekijä etsiä jo viikko sitten, mutta eipä sitä taas muistanut kun piti stressata lattiavaluja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti