lauantai 16. tammikuuta 2010

Lattiavalujen valmistelut, osa 3

Nyt on sitten talo valmiina lattivaluja varten. Isäni oli viikon aikana urakoinut ja tehnyt raudoitustyöt valmiiksi, ja keskiviikkona kävi putkimies laittamassa lattialämmitysputket alakertaan. Vaikka passiivitalo ei teoriassa lämmitystä kaipaa, laitetaan meille kuitenkin putket kaikkialle alakertaan, ja yläkerran vessaan. Alakerrassa tulee olemaan kivilattiapintaa, joka tarvitsee pienen mukavuuslämmön (kuten yläkerran vessakin), ja muualle alakertaan laitetaan putket varmuuden vuoksi. Ei niitä tosiaan pitäisi tarvita, mutta ovat siellä jos tulee kylmä talvi ja alkaa tulla talossa kylmä. Yläkertaan ei putkia tule tosiaan kuin vessaan. Luotan siihen, että lämpö nousee ylöspäin :)

Raudoitusten lisäksi viime viikonloppuna jäi tekemättä vielä korotuspalojen laitot verkon alle, ja loppusiivous. Isäni oli näitäkin hoitanut osin jo tehnyt viikon aikana, joten tänään ei nyt sitten mennyt kuin nelisen tuntia tontilla, ja kaikki hommat oli tehty. Eli laitoimme korokepalat verkkojen alle, ja siivosimme kaiken mahdollisen ulos talosta, sekä virittelimme sähköjohdot sopiviin paikkoihin, jotta saa taloon valoa valun ajaksi. Betoniauto ja lattiavalun tekijä on tilattu maanantaiaamuksi. Sitten vaan toivotaan, että kaikki valmistelutyöt on tehty kuten pitääkin.

Alla pari kuvaa talosta. Ensimmäisenä kuva yläkerrasta  makuuhuoneesta (mistä osan 1 kuvat olivat), sekä kuva alakerran aulasta, jossa näkyy lattialämmitysputkia ja jakotukki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti