keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Lattiavalujen valmistelut, osa 1

Aloitimme tänään isäni kanssa talossa lattiavalujen valmistelut. Tämä homma on nyt ensimmäinen isompi homma mitä pääsin talossa tekemään, ja tähän varmaan saa kolmisen täyttä työpäivää käytettyä. Tai ainakin sunnuntaina homma pitäisi saada suunnilleen valmiiksi, jotta maanantaina putkimies pääsee laittamaan lattialämmitys putket. Tämä homma oli myös sellainen, mikä on helppo itse tehdä.

Eli seuraavat asiat pitäisi nyt saada tehtyä: Seinään viiva kertomaan lattian korkeuden, jokaista seinää vasten solumuovikaista, lattialle eristelevyt ja päälle teräsverkko. Ja käsiteltävää pinta-alaa n. 195 m2. Helppo homma, toivottavasti :)

Tänään homma siis alkoi. Ensin piirtelimme seinään viiva, mikä onnistui yllättävän helposti laser-korkeusmittarin avulla, mikä piirsi seinään selkeän ja tasaisen viivan, mitä myöten oli helppo viivaa vetää. Toki ensin piti löytää viivalle oikea korkeus, eli metri tulevasta lattiasta. Kun vauhtiin päästiin, niin tämä homma sujui suht nopeasti.

Solumuovikaista kiinnitetään seiniin Sikafleksillä (liimaa), ja se vaatiikin jo hieman enemmän työtä. n. 55 metriä saimme jo solumuovia kiinnitettyä, ja n. 140 metriä pitäisi vielä tehdä (olettaen, että matkat on mitattu oikein). Alla kuva makuuhuoneestamme sen jälkeen kun solumuovi oli paikallaan.


Solumuovin jälkeen lattialle laitetaan eristelevy, meidän tapauksessa 25 mm paksu EPS-levy. Tämä onkin sitten aika moista palapelin kasaamista, koska aina pitää huoneen loppupuolella leikata levyistä pienempiä paloja. Edes tasan levyn pituudella jaollinen huone ei onnistunut ilman leikkausta, koska solumuovi on 5 mm leveä, eli sentti lähti huoneesta pois tuossa kohtaa, ja styroksi ei painunut kasaan senkään vertaa...

Kuvissa näkyvä punainen viiva on siis korkoviiva, eli viivan pitäisi kertoa lattiavalun tekijälle missä korkeudessa on metri lattiapintaan. Kolme huonetta on nyt tässä tilassa, ja lauantaina viimeistään homma jatkuu täysillä. Seuraavaksi tuohon styroksin päälle pitäisi sitten asetella teräsverkko, minkä kanssa hankalin pulma voi olla verkon palojen sisään kantaminen, koska verkot ovat 2,35x5 metrin paloja, joiden ovista sisään saaminen voi olla haasteellista... No niitä pitää paloitella kuitenkin ulkona ennen sisään kantoa, koska huoneissa tarvitaan kuitenkin eri kokoisia paloja. Siinäpä taas palapeliä ratkottavaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti