torstai 28. tammikuuta 2010

Työt etenevät

Rakennusmiehet siirtyivät pakkasesta taas sisätiloihin, ja alkoivat viimeistelemään muutamia sisällä keskeneräiseksi jääneitä hommia.

Ullakon puolelta paljastui lämpövuoto seinän ja katon liitoskohdassa. Tämä tuli hyvin ilmi pakkasella, kun räystäslautoihin kertyi paikoin runsaastikin kostetutta lumen muodossa. Pikainen tutkimus paljasti uretaanisaumassa paikoin sormen mentäviä aukkoja, joten rakennetta piti korjata. Yhdessä urakoitsijan kanssa totesimme tilanteen ja puuttellisen eristyksen, ja sovittiin korjauksesta. Ullakon puolelle laitetaan jokaiseen kattoelementin ja seinän väliseen koloon lisäuretaanilevy, joka saumataan uretaanivaahdolla. Tämän pitäisi tehdä rakenteesta varmasti tiivis.

Ullakon reunan väliseinät (eli aulan ja ullakon väli) jäivät myös aiemmin tekemättä, ja hetken aikaa oli epäselvyyttä kuuluivatko ne ensinkään urakkaan. Ilmeisesti Lujalla oli vain "unohdettu" laskea nuo mukaan, mutta koska yhdessä todettiin niiden selkeästi kuuluvan otsikon väliseinät alle, tuli ne vielä urakoitsijalle tehtäväksi. Yhdessä myös päätettiin, että ei tehdä näitä seiniä harkoista, vaan puurakenteisina. Korkealle seinälle laitetaan kipsilevyt, ja kolmion mallisiin sivuseiniin samaa panelia millä katto tehdään.

Tänään tehdään talossa lattioiden hionta. Betonilattiat pitää hioa n. viikko valun jälkeen, jotta pinnalta saadaan pois siihen muodostunut liimakerros. Tämä nopeuttaa laatan kuivumista. Kohta saadaan myös lattialämmitysputkiin lämpö päälle, heti kun putkimies saa tuotua lämmittiminen talolle. Sitten voidaan poistaa nykyinen diesel-lämmitin.

Kuvia tulossa taas perjantaina, jolloin olen menossa talolle tasoitemiehen kanssa sopimaan urakan yksityiskohdat loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mainoskommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.