keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Ikkunoiden huurtumisesta vielä

Huomiot talomme ikkunoiden huurtumisesta ja jäätymisestä herättivät hyviä kommentteja. Motivan sivuilta löytyy jo yli kymmenen vuotta vanha tutkimus, jossa ilmiötä on pohdittu:
http://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/vaikuta_hankinnoilla/ikkunoiden_energialuokitus/lisatietoa_ikkunoista

Sitä en sitten tiedä, ovatko jotkut ikkunavalmistajat yrittäneet saada ulkolasille jotain käsittelyä joka tätä ilmiötä estäisi, mutta omissa Lammin Ikkunoiden ikkunoissa ei ainakaan ole tätä asiaa huomioitu. Ilmiöhän nyt käytännössä vain osoittaa, että ikkunat ovat hyvät ja että lämpö ei karkaa pahemmin ikkunoiden kautta pihalle. Lasi ei siitä kärsi, ja sitä voi sitten miettiä onko huurtuneista tai jäätyneistä ikkunoista esteettistä haittaa vai ei. Minusta nuo jäätyneet ikkunat näyttivät ainakin ihan hienoilta :) Toki asiaa voi varmaan tiedustella myös omalta ikkunatoimittajalta jos asia huolestuttaa.

Mutta mieluummin ainakin minä katselen jäätyneitä ikkunoita kun kärsin vedosta ja kylmästä ;)

1 kommentti:

Arto Määttä kirjoitti...

Meidän talotoimittajamme sanoi, että Skaala olisi juuri kehittänyt pinnoitteen, joka poistaa jäätymisongelman. En ole vielä Skaalalta kysynyt, mutta täytyy kysyä sitten, kun juttelemme heidän kanssaan tarkemmin ikkunoista.

Lähetä kommentti

Mainoskommentit ja suoraan yrityksiin linkittävät kommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.