lauantai 2. lokakuuta 2010

Betonivalua ja laatoitusta

Taas on takana täysi 10 tunnin työpäivä, ja taas on lihakset jumissa ja väsyttää. Mutta hyvin on taas piha edennyt :)

Aamupäivä meni kiviä latoessa, ja iltapäivällä sitten alettiin taas isäni kanssa betonihommiin. Tavoitteena saada valettua umpeen autotallin oven eteen jäänyt kolo sekä tehdä pääoven eteen laatoitus, mikä vaati alleen betonia pitämään kivet paikallaan. Taas kerran betonin menekki ja sen tekemisen raskaus aliarvioitiin rankasti. Onneksi tiilimuuraksesta ylijääneestä n. 900 kg laastikasasta oli vielä puolet jäljellä, sillä tavaraa meni taas. Ja on sitä vieläkin varmaan 100 kg jäljellä... Apupoika Toivon tärkeä tehtävä tänään oli kuvien ottaminen. Kaksi ensimmäistä kuvaa ovatkin Toivon ottamia :)

Mutta ensin taas betonia tekemään. Betonimylly oli edelleen mallia lapio ja saavi. Raskastahan tuo on, mutta ei tällä kertaa pitänyt mennä kuin ihan vähän betonia. Ja sitten taas selkä kipeänä väännettiin ja ihmeteltiin mihin se massa katoaa. Ensin siis autotallin ovelle kynnyksen rako.


Ja sitten pääovelle. Aiemmin valetun betonilaatan päälle piti siis latoa kivet. Ja väliin vielä betonia pitämään kivet paikallaan. Betonia ei laitettu kivien alle kuin n. 2 cm, mutta koska laatta on iso meni sitä tosiaan ihan liikaa. Kivien latominen betoniin ei sitten ole yhtä helppoa kuin hiekalle. Betonista niitä on suht hankala nostaa kokonaan ylös, ja muutenkin työ tuotti tuskaa, varsinkin kuin ensimmäinen betonierä oli liian löysää.


Mutta tähänkin oppi. Puoleen väliin päästessä homma sujui jo aika vauhdilla kun oli oikeat kikat keksitty. Lopputulos oli onnistunut. Kivien eteen jäi ikävä rako, kun laatta oli kuitenkin n. 5 cm liian iso. Koska kapeaa pihakiveä siihen ei oikein saanut, päädyin tekemään laastista siihen luiskan. Saa nähdä miten pitkään tuo tuossa kestää... 

Ja tosiaan toisella puolella pihaa laatoitus eteni tämän verran:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mainoskommentit ja suoraan yrityksiin linkittävät kommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.