keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Piha etenee

Taas meni ilta pihatöissä. Pihakivien ladonta on muuten erittäin addiktoivaa toimintaa. Kun kuvio alkaa olla muistissa (ja kyllä se piti opetella latomaan vaikka sen oli itse suunnitellut), alkavat kivet hyppiä paikalleen kuin itsestään. Tai no, voisivat ne hyppiä lavalta siihen viereen, sillä yleensä juuri kun on pääsyt hyvään vauhtiin joku kivistä loppuu, ja pitää lähteä täydentämään varastoja.

Hyvä vinkki muuten kaikille pihan laatoitamista suunnitteleville: Kiviä latoessa joutuu kokoajan olemaan polvillaan kylmien ja märkien (ainakin näin syksyllä) kivien päällä. Housut kastuvat nopeasti ja polvet kärsivät. Yksi ratkaisu tähän ongelmaan on toki heittää styroksilevy polvien alle, mutta levyä joutuu siirtelemään ja se on kuitenkin tiellä. Testasin tänään toisenlaista ratkaisua, nimittäin polvisuojia. Pistin housujen alle normaalit urheilussa käytettävät polvisuojat ja hyvältä tuntuivat. Kylmä ei iskenyt polviin, ja suojat pehmensivät hyvin. Mutta iski se Murphy tähänkin. Yksi kivi pääsi tippumaan, ja tietysti se osui jalkaan n. 3 cm suojan yläpuolelle...

Suunnilleen 3,5 tuntia ladoin tänään kiviä, ja kuvassa näkyvä niemi on siitä tulos:

Viikonloppuna kiviä kanniskellut apupoika Toivo pääsi tänään kokeilemaan kivien ladontaakin. Aika hyvin sujui pojalta myös tällaisen palapelin tekeminen :)
Toivo pitää myös kuvaamisesta. Lopuksi kuva-arvoitus. Mitä onkaan tässä Toivon tänään ottamassa kuvassa :D1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.tamrex.fi/cat/product_details.php?p=798

Tuommoset jalkaan ja polvisuojat niille kuuluviin taskuihin niin ei kulu polvet. Ja suojat ovat aina paikoillaan. Huono puoli näissä on se, että nopeasti tottuu siihen, että voi surutta heittäytyä polvilleen eikä se satu. Sitten kun onkin normaalit housut jalassa ja heittäydyt polvilleen niin AUTS :)

Hieno laatoitus on tulossa!

Lähetä kommentti