lauantai 18. syyskuuta 2010

20 m2 laatoitettu, enää 145 m2 jäljellä

Tänään meni sitten koko päivä pihan laatoituksen merkeissä. Kiviä on kannettu ja ladottu paikalleen, yksin, apumiehen/naisen kanssa ja välillä vuorotellen Marian kanssa. Yhteensä n. 12 tunnin työpäivä takana. Tämä osuus on varmaan koko pihan hitaimpia, kun seinien vieressä joutuu säätämään ja ei pääse latomaan pelkää ehjää kuviota. Mutta tosiaan n. 20 neliötä on tänään saatu tehtyä, melkein kokonaan se alue mille pohjat tehtiin perjantaina.

Tämä on taas niitä hommia, missä kaksi miestä tuottaa aluetta yli tuplasti nopeammin kuin yksi. Kun toinen kantaa laattoja lavalta viereen, on niiden latominen aika paljon tehokkaampaa kun jos yksin joutuu hakemaan ja latomaan. Isäni oli aamupäivällä apumiehenä, ja välillä Maria kantoi kiviä, välilllä latoi, ja Toivo pääsi toki myös auttamaan tässäkin hommassa. Tässä vähän kuvia päivän varrelta.
Ensimmäinen kivi
Toivo jaksoi vähän aikaa kantaa pienempiä kiviä

Maria kokeili välillä laattojen latomista.

Päivän saldo.

Oma ladontasuunnitelma toimi erittäin hyvin. Seinien mitat osuivat juuri kohdalleen, ja ensimmäinen kaivokin kohdattiin melkein oikealla kohdalla. Yhtään kiveä ei joutunut halkomaan seinän vieressä, eikä salaojakaivon kannen kohdallakaan. Tarkka suunnittelu siis kannatti.

Huomenna on vuorossa sitten oven edusta, johon pitäisi valaa betonista porrasta, jonka päälle laatat laitetaan. Muuten mennään helpolla suoralla kuvion ladonnalla. Sateet eivät katoksessa onneksi haittaa. Kivilavat ovat tietty sateessa, joten hanskat märkänä niitä saa kantaa.

3 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Hieno työsuoritus - ja pitkä päivä. Kiva, kun myös perheen pikkuinen pääsi hieman auttamaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että jakstatte tehdä vähän vaativampaa kuviota. Tuohon olette varmasti pitkään tyytyväisiä!

Tapani Värjölä kirjoitti...

Hienolta tuo kuvio näyttää nyt kun sitä on jo noin 30 m2 valmiina :)

Lähetä kommentti