tiistai 13. joulukuuta 2011

KNX ohjaus iPadillä

Tuli hommattua tuossa joku aika sitten iPad ja pitihän sitä keksiä laitteelle muutakin käyttöä kun nettiselailu ja pelaaminen :) Angry Birds on toki suosittu sovellus iPadille myös meidän talossa, mutta tässä erinomainen sovellus niille joiden talossa on KNX automaatio:
http://itunes.apple.com/app/openremote-knx-lite/id332430957?mt=8
Sovellus on iPhonelle tehty, mikä näkyy käyttöliittymässä, mutta silti toimii hyvin iPadillä:
Eli tässä nyt kaikille i-laitteen omistajille hyvä ratkaisu talon ohjaukseen. Sovellus on ilmainen, enkä vielä keksinyt mitä syytä olisi päivittää vastaavaan maksulliseen versioon. Sovelluksen käyttöönotto vaatii sen, että sille kerrotaan ne laitteet mitä halutaan ohjata, ja ovatko ne valoja, lämpötilatietoja, jne. Jos on hankkinut ETS:n tai on muuten vaan saatavilla tiedot talon KNX-ryhmäosoitteista niin tuo käy hyvin helposti. Jos ei ole tietoa ryhmäosoitteista, niin ohjelma osaa myös kuunnella väyläliikennettä ja sitten voi luoda tietokannan löydetyistä laitteista.

Ohjelma vaati tietysti sen, että talon lähiverkosta pääsee kiinni KNX-väylään, eli väylässä pitää olla kiinni TCP/IP-liitäntämoduli. Tuollaisen onneksi tilasin taloon jo suunnitteluvaiheessa, ja sen kautta onnistuu myös talon ohjelmointi ETS:llä, eli olettavasti joku liitäntä laitetaan automaattisesti KNX-taloon.

Tokihan tuo talon seinässä kiinteästi oleva kosketusnäyttö on tavallaan parempi talon ohjauksen keskipisteeksi kuin tämä. Ei tarvitse etsiä missä päin taloa se iPad milloinkin on tai vääntää sitä irti pelaavan 5-vuotiaan käsistä, mutta eiköhän tällekin ratkaisulle käyttöä löydy :)

Muitakin ratkaisuja KNX talon ohjaukseen löytyi app storesta, mutta tämä oli nyt ainoa joka oli täysin ilmainen. Löytyykö lukijoiden joukosta ketään muuta joka olisi toteuttanut KNX ohjauksen iPadille? Saa kertoa omat parhaat ratkaisut kommenteissa.

Edit: Laitetaan tähän vielä linkki juttuun tuosta meidän "oikeasta" talon ohjauspanelista:
http://tvarjola.blogspot.com/2010/10/knx-ohjauspaneli.html

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä!

Minä olen miettinyt IPadin tai Samsungin vastaavan padin asentamista sopivaan paikkaan seinätelineelle. Tällöin sillä voisi ohjata taloautomaatiota. Samalla siihen voisi kirjata muistiinpanoja, kalenterimerkintöjä, ostoslistaa yms. Kun puhelimessa on samat sovellukset, jotka käyttävät samaa tietokantaa, tulevat tiedot näin automaattisesti puhelimeen.

Meillä on toki erillinen ohjainpaneeli KNX:lle. Padin virittäminen jää toistaiseksi tekemättä, kun raksan kanssa on muutakin puuhaa.

Arto (Jostain syystä en saa omalla nimelläni kommentoita, niin pitää tehdä se anonyyminä.)

Tapani Värjölä kirjoitti...

Moi Arto.
Kyllähän sitä tuollaiselle ratkaisulle helposti keksii käyttöä. Aika rajoittunut tuo meillä oleva Berkerin kosketusnäytöllinen ohjauspaneli on jos vertaa vaikka iPadiin. Ja aika hienoja ratkaisuja iPadiin saisi tehtyä noilla maksullisilla sovelluksilla. No, kehitys kehittyy ja aina voi parantaa olemassa olevia ratkaisuja :D

Lähetä kommentti