lauantai 3. joulukuuta 2011

Sähkönkulutus marraskuulle

Tässä olisi sähkönkulutuslukemat ajalle 30.10-30.11, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 630,4 kWh (466,8 kWh)
IV: 42,1 kWh (37,5 kWh)
Taloussähkö:140,5 kWh (195,7 kWh)
Yhteensä: 813 kWh (700 kWh)

Aika lämmin on ollut tämä marraskuu. Klaukkalan sääaseman säätilasto näyttää tämän vuoden marraskuun keskilämpötilaksi 4,3°C, kun se viime vuoden marraskuussa oli -1,5°C. Sähkönkulutuksessa tämä tietysti näkyy, ja tänä vuonna meni  457 kWh vähemmän sähköä marraskuussa kuin vuosi sitten. Tietysti olisi kiva että ei tulisi yhtä kylmää talvea kuin viime vuonna, mutta toisaalta taas olisi hyvä jos edes jossain kuussa olisi saman tasoiset lämpötilat niin näkisi onko niistä kaikista vime talven ja kevään aikana tehdyistä säädöistä ollut mitään hyötyä :)

Sähkönkulutuksen seurantajakso on nyt viimeinkin synkronoitu kalenterikuukausien kanssa. Silloin joskus kauan sitten muuton jälkeen en heti muistanut alkaa tilastoja keräämään, ja siitä syystä tilastokuukauden aloituspäiväksi tuli se päivä jolloin muistin asian. Seurantajakso oli 31 päivää joten hiljalleen on siirrytty eteenpäin. Tästä eteenpäin katson kulutuslukemat kuukausitasolla Nurmijärven Sähkön online palvelusta johon etäluettava mittari ne toimittaa. Tästä saattaa toki seurata tilastollista häröilyä jos vertaa viime vuoteen kun seurantajaksoissa on eri määrä päiviä. IVLP:n ja IV-koneen kulutuslukemat pitää katsoa itse talteen niihin kytketyistä mittareista.

2 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Tuli itse tässä huomattua, että tuo Nurmijärven Sähkön seuranta sitten "aloittaa alusta" jos vaihtaa sähköntoimittajaa. Vaihdoin siis Marraskuun alusta lukien sähköntoimittajaa ja sitä myöten hyvästi tähän asti tilastoidut kulutukset. Noh.. siitäpä syystä tässä kokonaiskulutus ajalle 2.11-30.11 (tuon aikaisempia ei löydy seurannasta):

426,69kWh

... ja maalämpöpumpun käyttötuntien perusteella laskettu mlp:n kulutus ajalle 30.10-30.11:

309,75kWh

Välillä 30.10-30.11 kokonaiskulutus oli varmaan luokkaa 460kWh. Eli n. 150kWh on raksavalaistusta ja työkaluja ja loput sitten lämmitystä. Sisälämpö se 19-21C. Ei lämmintä käyttövettä.

IV:n laitoin loppukuusta päälle ja samalla aiemmin käytössä olleet tuuletusräppänät kiinni. Yhteisvaikutuksena päivittäinen sähkönkulutus pysyi lähes samana. Mlp:lle ja IV:lle tulossa omat kulutusmittarit niin sitten saa tarkempia seurantatietoja.

Tapani Värjölä kirjoitti...

Moi Heikki. Aika mielenkiintoinen veto sähköyhtiöltä. Mikäköhän tekninen moka tuossakin on sitten takana...

Lähetä kommentti