maanantai 8. helmikuuta 2010

Takan sisäänkanto

Taas olisi pitänyt lukea sopimuksia tarkemmin. Olin elänyt siinä uskossa, että takan asennukseen kuuluu osien sisäänkanto, ehkä koska ikkunoiden kanssa tilanne oli niin. Tänään sitten kun takan asentaja soitti, että olisi huomenna tulossa, selvisi ettei näin ollutkaan. No, eipä siinä sitten muuta kun töiden jälkeen pikana tontille roudaushommiin.

Takan osat ovat olleet ulkona n. kuukauden verran odottelemassa omissa muoveissa ja pressun alla. Ensimmäinen homma oli tietysti kaivaa paketit esiin lumen alta ja niiden avaaminen. Ensimmäisen paketin sisältö oli helppo. Paketissa oli hyllyt, päällystekivet sekä takan viereen tuleva pöytälevy. Nämä eivät olleet erityisen painavia ja ne oli helppo kantaa sisälle.
 
Mutta sitten ne hankaluudet alkoivatkin. Seuraavassa paketissa oli varsinaiset takanosat, missä alkoi olla kokoa ja painoa aivan eri tavalla. Osan niistä jaksoi yksin kantaa, ja osaa pystyi hyvin pyörittelemään, mutta lopulta kasojen pohjilta alkoi löytyä niin isoja paloja, että emme saaneet niitä isäni kanssa liikkumaan. Suurimman osan osista saimme onneksi kannettua.

Koska kuvasta on paha nähdä mittakaavaa, lattialla oleva styroksi levy on 100x120 cm. Nyt täytyy sitten jättää takan asentajalle tehtäväksi loppujen osien liikuttelu, koska tähän hätään ei nyt tontille löydy sellaista lihas- tai konevoimaa millä osat hyppäisivät sisälle..

Mutta tässä nyt taas yksi asia mihin kannattaa takkaa ostaessa kiinnittää huomioita. Tarkista kuuluko osien sisäänkanto asennukseen vai ei, ja jos ei niin tarkista reilusti ennen asennusta saatko palat yleensäkään liikkumaan. Toki tämä ei varmaan ole mikään ongelma jos hankii tiilitakan :)

2 kommenttia:

Jaube83 kirjoitti...

Morjens, olen muutamana päivänä lueskellut blogiasia ja jäänyt jo vähän koukkuun kun olet kertonut niin tarkasti ja selvästi mitä on tapahtunut ja kuvat vielä ovat aivan ehdotonta plussaa! Itse olemme avovaimoni kanssa jo rakentaneet syksyllä autotallin tänne Rauman suunnalle ja nyt pääsisäisenä talon runko tullaan pystyttämään ja siitä sitten päästään itse antamaan oma panoksemme. Blogisi on äärimmäisen kiinnostava ja jään taustalle lueskelemaan juttuja ja ehkä kysynkin jotain jos mieleen tulee :)

Tapani Värjölä kirjoitti...

Moi Jaube83, ja kiitos kommenteista. Hyvä että jutuista on apua, ja pistä vaan postia jos joku asia jää kaivelemaan.

Lähetä kommentti