keskiviikko 3. helmikuuta 2010

2000 kävijää

2000 kävijän raja meni rikki tässä illan aikana! Tämän rajapyykin rikkomisen kunniaksi hieman kävijästatistiikkaa, jos ei muuta niin omaksi iloksi ;)

Blogia käy normaalin päivän aikana lukemassa n. 20 eri kävijää, joista noin puolet on sellaisia jotka ovat käyneet sivulla aiemminkin. Statistiikka perustuu cookie seurantaan, joten jos ne on estetty näkyy kävijä aina uutena (Ja jokainen sivulataus lisää myös laskuria...) Sivun kävijästatseja kerään Statcounter.com:in ilmaisen palvelun avulla, joka on ainakin minulle aivan riittävä ja toimii oikein hyvin. Logista pääsee näkemään 500 edellistä sivunlatausta, ja kävijöistä näkee IP-osoitteen, mistä linkista sivulle tuli ja millä selaimella ja käyttöjärjestelmällä sivu ladattiin. Eli hirveän hyvin näillä tiedoilla ei voi ketään yksilöidä, vaikka IP osoite periaatteessa kertookin mistä päin maailmaa (tai Suomea pääasiassa) kävijä tulee. Välillä selailen logia kun ehdin ihan vaan nähdäkseni mistä kautta kävijät ovat blogiin tulleet. Aika paljon kävijöitä on sivulle tullut Google haun kautta, mitä erilaisemmilla hakusanoilla. Vanhat kävijät tai muuten vain tutut voi päätellä siitä jos hakusanana on ollut Talo Värjölä :D

Suurin yksittäinen kävijäryntäys kävi viime viikolla kun pistin DVD Plazan keskustelufoorumille linkin blogiin. Tuli sitten kahdessa päivässä 200 kävijää sivuille, mikä oli aika suuri yllätys.

Olen itsekin selaillut tässä projektin aikana paljon muiden rakentajien nettisivuja ja blogeja. Paria toista passiivitalo rakentajaa on tullut seurattua tarkemmin, ja aina välillä niistä jutuista jotain hyödyllistä tietoa löytyy. Passiivitalorakentaminen on nyt kuitenkin sen verran uusi juttu, että hirveästi ei Suomessa vielä ole kokemusta sellaisessa asumisesta. Mutta kaikki vähätkin passiivitalo kokemukset ja tiedonjyvät olen yrittänyt etsiä. Toivon mukaan tästäkin blogista ja projektisivusta on hyötyä muille rakentajille. Kukaan ei ole vielä uskaltautunut kirjoituksia kommentoimaan, mutta viisi lukijaa on minuun ottanut yhteyttä ja kysellyt asioista, ja yksi kävi jopa tontilla katsomassa :)

Mutta ettei menisi juttu ihan vaan yleiseksi höpinäksi, niin pistetään tähän nyt jotain rakentamiseenkin liittyvää. Runkourakoitsija siivosi tänään tavaransa pois työmaalta. Tasoiteporukka pääseekin työn alkuun vasta ensi viikon maanantaina. Sähkö- ja putkimiehet tekevät omia hommiaan, ja viikonloppuna mennään tekemään kattojen alaslaskujen kehykset. Viikonloppuna pitäisi myös lähteä vaimon kanssa kiertämään kauppoja ja etsimään laattoja, puupaneleita ja muuta millä pintoja pitäisi kohta alkaa päällystämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti