keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Uutisia työmaalta

Tänään ensimmäisen kerroksen seinien päälle nostettiin ontelolaatat. Hommaan oli mennyt vajaa kaksi tuntia. Ennen tuota tontille oli tullut väliseinäkiviä, jotka nostettiin talon sisälle odottamaan asennusta. Ei tarvise sitten kantaa niitä ulkoa sisälle.

Sähkösuunnitelmien tekemiseen meni paljon kauemmin kuin olisi saannut, ja nyt siitä aiheutui ensimmäinen ongelma. Koska sain lopulliset sähkökuvat vasta pari viikkoa sitten, en ole vielä saannut valittua sähköurakoitsijaa. Tarjouksia on jo kolme kasassa, ja yhtä vielä odottelen. Mutta nytpä olisikin jo tarvittu työmaalla sähköasentajaa laittamaan sähköputkia ontelolaattojen saumoihin ennen saumavaluja.

Minulle ei ollut aiemmin kukaan vihjannutkaan, että nyt jo pitäisi olla sähköasentaja työmaalla, ja eipä tässä tosiaan olisi ehtinyt tekijää valitakaan, kun urakoitsijoilla on mennyt viikko jos toinenkin tarjouksia kasatessa. Hieman siis yllätyin kun runkourakoitsija maanantai-iltana soitti ja kertoi tilanteesta. Kävin aamulla tontilla, ja pohdimme tilannetta. Onneksi toisella runkourakoitsijalla oli tiedossa tuttu sähkömies ja hän sai sovittua, että kaveri tulee lauantaina tontille tekemään ne parit sähköputkitukset jotka nyt olisi pakko tehdä.

Mutta tästä johtuen ontelolaattojen saumavaluja ei päästäkään tekemään tällä viikolla vaan vasta maanantaina, mistä johtuen toisen kerroksen seinien ja ontelolaattojen asennukset siirtyivät päivällä eteenpäin. Ei siis mikään paha viivästys, mutta jotain kuitenkin. Saa nähdä mitä ongelmia hitaasta sähkösuunnittelusta vielä aiheutuu...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitkä sähköputket piti asentaa tuossa vaiheessa. Oliko 1.kerroksen sähköistystä, joka tuli välipohjan katon kautta vai
?

Tapani Värjölä kirjoitti...

Ei enää mitään muistikuvaa mitä putkia tuossa piti laittaa paikalleen...

Lähetä kommentti