maanantai 2. marraskuuta 2009

Ensimmäisen kerroksen seinät saapuivat

Tänä aamuna saapui tontille rekan kyydissa yksi erä ensimmäisen kerroksen seinäelementtejä. Aamun ensimmäisessä erässä oli neljä ulkoseinäelementtiä ja kantavan väliseinän kaksi elementtiä. Vähän ennen kasia tontille saapui myös nosturi, ja työt alkoivat.

Nosturi nosti ensin elementit pois rekan kyydistä, ja rekka lähti hakemaan lisää elementtejä Hämeenlinnasta Lujan tehtaalta. Tontilla alkoi saman tien seinien paikalleen nosto. Ensimmäisenä paikalle nousi keittiö&ruokailutilan 7,5 metriä pitkä seinäelementti. Tarkan mittailun ja pienen hienosäädön (ihan ei osunut sokkeliin upotetut teräkset samoihin elementin reikien kanssa) elementti löysi paikkansa, ja kiinnitettiin tilapäisillä tuilla lattiaan odottamaan naapureitaan ja saumavaluja. Siitä se palapeli alkoi sitten kasaantumaan. Itäpuolen seinät ja toinen väliseinä elementti oli kymmenen aikaan saatu paikalleen, ja siinä vaiheessa jouduin poistumaan paikalta töihin päin.

Työt tontilla jatkuvat. Iltaan mennessä pitäisi seinät olla paikallaan, ja sitten suoritetaan elementtien saumojen betonivalut. Keskiviikkona tontille saadaan sitten ontelolaatat seinien päälle. Tässä kuvasarjaa elementtinostoista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mainoskommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.