maanantai 2. heinäkuuta 2012

Sähkönkulutus kesäkuulle 2012


Tässä olisi sähkönkulutuslukemat ajalle 1.6-30.6.2012, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 172,5 kWh (251,2 kWh)
IV: 43,0 kWh (47,8 kWh)
Taloussähkö: 144 kWh (153,4 kWh)
Yhteensä: 359 kWh (452 kWh)

Eli ei tuossa mitään ihmeellistä. 15 kWh enemmän kuin viime kesäkuu, mutta nyt oli keskilämpötila 4 astetta alhaisempi mikä varmaan jossain näkyy. 

Huomenna alkaa tämän kesän rakennusprojekti, eli leikkimökki lapsille. Paikkaa on siivottu jo toukokuusta lähtien ja perustukset ovat valmiina. Kesäloman alkua vaan odoteltiin, mikä alkoi tänään. Tämäkin rakennusprojekti tietysti dokumentoidaan tänne tarkasti :)

5 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Mulla meni nyt ensimmäisenä asuttuna kuukautena 535,07 kWh. Tosta MLP haukkasi 153,06 kWh ja loput on sitten taloussähköä ja IV:ta. "Lepotilassa" kaikki laitteet (eli lähinnä kylmälaitteet, viihde-elektroniikan valmiustilat, IV (viilennys keruupiiristä) ja käyttöveden Bauer kelaputki) syövät yhteensä n. 300W-400W. Eli noista karkeasti ottaen 252 kWh kuukaudessa.

Loput ~130 kWh on sitten viihde-elektroniikka + uuni/liesi, joka on ollut reilulla käytöllä kun kerrankin on kunnon kokkausmahdollisuudet niin tuleehan niitä käytettyä. Uuni haukkaa mun käytössä n. 2-4 kWh/vrk.

Niin ja kiinteät valot puuttuu vielä kokonaan eli sieltä vielä kulutusta tiedossa sitten kun saadaan paikoilleen.

Lämmitystä on tullut edelleenkin käyteltyä kun viilennys tappaa päivän ylimääräiset lämmöt niin ei sitten ole yötä varten rakenteissa lämpöä niin tarvii sitten välillä lämmitellä lämpöpumpulla. Siis kun on ollut noita +10C öitä. Joku voisi sanoa, että hölmöläisen hommaa viilentää jos tarvii sitten yöllä lämpätä, mutta on toi viilennys päiväsaikaan kyllä sen arvoista.

Tapani Värjölä kirjoitti...

Moi Heikki. Kuulostaa siltä, että pientä säätöä vielä tarvitaan viilennyksen ja lämmityksen yhteiseloon :)

Kumma, että teillä noin tehokkaasti talo lämpenee kun ei meillä ole sisälämpötilat vielä pahoiksi nouseet vaikka olikin tuossa se yksi hellejakso aiemmin. 21,7°C näytti juuri yläkerran aulan lämpömittari.

Heikki kirjoitti...

Taitaa olla suurelta osin kiinni talon tontille sijoittelusta. Meillä aurinko paistaa koko päivän yläkertaan. Vielä nytkin aurinko lämmittää keittiötä ja ruokatilaa vaikka on jo ilta. Tähän soppaan kun lisätään vielä se, että ikkunoissa ei ole vielä verhoja/kaihtimia (poislukien makkari, jonka ikkuna on pohjoiseen) niin kyllähän tuota lämpökuormaa on aikalailla.

Nyt kun pinta-lämpömittarilla mittailin niin yläkerran rakenteet ovat välillä 23-25C ja alakerrassa hyvin tasaisesti 20C. Yläkerrassa tilanne ei ole noin paha mitä voisi noista pinta-lämmöistä päätellä, koska ilma on tosiaan viileämpää. Tuloilmaventtiileistä puhaltaa 18-19C ilma ja poisto on IV-koneen mukaan 22-23C. Mutta on tässä tosiaan vielä säädettävää.

Yksi juttu on myös tuo IV:n tasapainotus kun talo ei ole vielä alakerran osalta valmis. Eli alakerrassa ei ole koneellista ilmanvaihtoa. Lopputilanteessa yläkerta on ylipaineinen suhteessa alakertaan (tulot yläkerrassa, poistot alhaalla), joka tasaa sitten ylä- ja alakerran lämpötilaeroja ja viilennys suuntautuu oikein (ylhäältä alas).

Anonyymi kirjoitti...

Heikillä on systeemit kunnossa, mlp lämmittää ja keruupiiri jäähdyttää. Onneksi mlp:ssä on cop kohdallaan, perinteisellä tavalla menisi kaksinkertainen määrä energiaa!

Anonyymi kirjoitti...

KILOWATTI WEIJO: 202 as neliöä, suorasähkö vesikierrolla, kesäkuu 571kwh. Vuoden kokonaissäkön kulutus näyttää asettuvan 17500kwh tietämille, tarkka laskelma valmistuu 6.10.2012. Ei ole viilennystä, ei ole maalämpöä, ei vilppiä. Mutta se pumppukauppias kertoi meidän kulutukseksi 34900kwh. Pojat, missä mättää..?

Lähetä kommentti

Mainoskommentit ja suoraan yrityksiin linkittävät kommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.