torstai 5. heinäkuuta 2012

Leikkimökki, osa 1

Parin vuoden suunnittelun jälkeen tänä kesänä löytyi viimein into lähteä rakentamaan lapsille leikkimökkiä pihalle. Tätä on siis suunniteltu jo siitä lähtien kun muutimme, ajatuksena saada siivottua pihaa käyttämällä ylijäämäpuut leikkimökkiin. Leikkimökin rinnalle on tarkoitus tehdä torni, johon saa paremmin erinäisiä kiipeilytelineitä jne. sillä 6-vuotias poikamme on sen verran innokas kiipeilijä, että pitää saada pojalle haasteita :) Eli tässä on tavoite:
Pohjasuunnitelman tein samalla ohjelmalla kuin millä talonkin suunnittelin (Room Arranger). Katsotaan sitten myöhemmin kesällä näyttääkö lopputulos samalta. Mutta tästä se homma lähti keväällä:
Tai tuota ennen oli jo siivottu yksi iso risukasa pois, mutta siitä ei (onneksi) ole kuvia. Eli pintamaa pois ja kuoppa tilalle. Kuoppaan sitten askartelin perustuksiksi pari harkkoa ja valoin tornin jalat betoniin.
Tämän jälkeen oli sitten aika kutsua talkoot kasaan. Rungon rakentamiseen kun ei oikein yksin uskalla lähteä jo nyt kokemuksen puutteenkin takia ja ihan siitä syystä että kaksi kättä ei kerta kaikkiaan riitä. Tällä viikolla kesäloman alettua aloitimme appiukon kanssa rungon rakentamisen. Ensin pohjaneliö:
 Ja siihen seinät päälle:
Toisena päivänä saimme sitten talkoihin mukaan vielä vanhempani ja kolmen miehen voimin alkoi katto nousta kovaa vauhtia.
 
 
Tiiliä kantamassa olikin sitten koko porukka. Kattotiiletkin tietysti ylijäämätavaraa. Ylijääneet katolle tarkoitetut kulkutikkaat otettiin myös käyttöön. Kun lapset kuitenkin kiipeävät katolle, niin tehkööt sen sitten turvallisesti :)

Tästä on sitten hyvä jatkaa seinälaudoituksella ja muilla hommilla joita voi tehdä yksinkin tai ainakin vähemmällä porukalla. Lisää tarinaa kun projekti etenee. Ja mökin jälkeen (tai heti kun takaseinä on laudoitettu) alkaa sitten tornin rakentaminen. Kiitokset talkooporukalle :)

1 kommentti:

Tomi kirjoitti...

Hienot suunnitelmat ja jaksamista urakan päättämiseen. Meilläkin tehtiin aikanaan leikkimökki itse piirustuksista lähtien ja hauskaa oli varsinkin kun poika oli auttamassa innolla!

Lähetä kommentti

Mainoskommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.