keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Sähkönkulutus lokakuulle 2013

Tässä olisi sähkönkulutuslukemat ajalle 1.10-31.10.2013, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 531,6 kWh (298,7 kWh)
IV: 47,4 kWh (37,7 kWh)
Taloussähkö: 222,4 kWh (168,9 kWh)
Yhteensä: 801 kWh (505 kWh)

Olin lokakuussa hyvin paljon kotona töissä, mikä osin selittää taloussähkön käytön nousua, ja onhan niitä valojakin tarvittu taas aika paljon enemmän kuin viime kuussa.

5 kommenttia:

Arto Määttä kirjoitti...

En tehnyt tarkkoja tilastoja, mutta pikaisesti katsomalla meidän kuukausittainen kulutus on kesällä 300-400 kWh enemmän kuin teillä. Talvella ero vielä kasvaa. Onkohan tuo kaikki IVLP:n ansiota? Kesäkuukausina teidän IVLP näköjään kulutti vajaa 100 kWh/kk, ja se lienee pääasiassa käyttöveden lämmitystä? Pieni osa tietty tulee lattialämmityksistä. Meillähän kaikki lämpiää kesällä sähköllä, joten jos teidän IVLP:n COP on 4-5, niin ero selittyisi pelkästään sillä.

Saattaa meillä olla muitakin sähkösyöppöjä. Tietokonekin on vanha rohjo, joka käy kuumana koko ajan. Emme kuitenkaan mittaa kulutuksia erikseen, niin varmuuteenhan tästä ei pääse.

Tapani Värjölä kirjoitti...

Moi Arto. Kesällä meillä lämmitetään käyttöveden lisäksi n. 40 m2 laatalattiaa. Silloin on tietty IVLP:lle paras aika hyötysuhdetta katsoen. Mutta toki voi muutakin eroja löytyä. IV-koneiden kulutuksissa on paljon eroja tekniikasta riippuen. Tietokoneet ja muu viihde-elektroniikka ovat toki yksi potentiaalinen syypää, mutta kannattaa myös valaistusta miettiä. Meillä on vain (pien)loisteputkia ja LEDejä valaisimissa, joten jos teillä on paljon hehkulamppuja tai halogeenejä, niin voi noistakin tulla jo isoja eroja kuukausitasolla.

Arto Määttä kirjoitti...

Valaistusta en pidä syyllisenä, koska meilläkin valot ovat ledejä ja loisteputkia. Muutama halogeeni-kantainen valaisin on, mutta niissäkin meillä on led-polttimot. Tosin, kun katsoin ympärilleni, niin totesin kahdessa huoneessa olevan valot ihan turhaan. Että ehkä meidän käyttötottumuksissa on parantamisen varaa. :(

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kesällä suurin kuluttaja on sähkökiuas. Ilman saunomista kulutus kesällä 150kWh/kk luokkaa ja saunomisen kanssa 300kWh/kk. Veden kesäisin lämmittää 100% aurinkokeräimet.

Eikai mitään ole sattunut kun blogi ei päivity?

Tapani Värjölä kirjoitti...

Joulukuun alussa oli niin kiire, että unohtui ottaa kuukausilukemat muistiin. Vuodenvaihteessa otin lukemat sentään ylös, mutta ei ole vaan ehtinyt/muistanut tätä. Muutenkin oli ajatus lopettaa lukemien kirjaaminen vuoden vaihteeseen...

Lähetä kommentti

Mainoskommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.