lauantai 17. elokuuta 2013

Talousrakennuksen pinnoitus, osa 1

Tämän kesän projektina oli talousrakennuksen viimeistely, lähinnä ulkopuolelta. Päällystämätön harkkopinta kun ei kuulemma lopputarkastuksessa kelpaisi...

Suunnitelmaksi muodostui seuraava: Tasoitelaasti seinälle, päälle maalaus. Kuulostaa yksinkertaiselta, tosin ensin piti saada seinän vierusta siivottua, mikä vaati polttopuiden kantoa varastoon, mutta ennen sitä piti saada laitettua kattolistat varastoon sisälle. Eli puuhaa riitti jo ennen kun pääsi varsinaiseen hommaan käsiksi.

Koska kesälomani painottui tänä vuonna elokuun puolelle, päästiin varsinaiseen seinän pinnoitukseen vasta elokuun alkupuolella. Varsinaista aiempaa kokemusta vastaavista tasoitushommista ei tietenkään ollut, mutta pienen harjoittelun jälkeen alkoi löytyä oikeat työotteet ja laastin koostumus. Seinäpinta-alaa oli 95 m­², ja arvioitu laastimenekki 10 säkkiä. Loppujen lopuksi laastia jäi jäljelle 4 säkkiä, eli ilmeisesti tuli sitten tehtyä vähän ohuempaa pintaa kuin mitä valmistaja oli ajatellut. Tosin osa erotuksesta selittyy sillä, että laastin joukkoon sekoitettiin vanhaa ylijäänyttä muurauslaastia "mausteeksi", niin saatiin sitäkin käytettyä hyödyllisesti.

Mutta nyt on seinät tasoitettu, ja odotellaan niiden kuivumista jotta pääsisi hiomaan seinät ja maalaamaan. Lopuksi lyhyt kuvakooste työn etenemisestä. Jos joku Klaukkalan suunnalla tarvitsee tasoitelaastia, niin tosiaan meiltä löytyy 4 säkkiä jotka mielellääni myyn pois nyt kun tavara on vielä tuoretta :)

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mainoskommentit ja suoraan yrityksiin linkittävät kommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.