sunnuntai 12. elokuuta 2012

Valmis leikkimökki ja sen hinta

Ulkoapäin mökki on nyt paria koristelautaa lukuunottamatta valmis. Tornin puoleiseen seinään tuli ikkunallinen luukku: 

Pientä viimeistelyä vielä riittää, mutta onhan tuo jo hyvässä leikkikunnossa. Sisälle oli tarkoitus tehdä vielä vähän hyllyjä ja kaappeja, mutta voi olla että jää ensi kesään. Katsotaan nyt miten tässä vielä syksymmällä innostuu nikkaroimaan kun kaikki tarvikkeet on kuitenkin olemassa :)

Leikkimökki tehtiin pääasiassa tontilla jo olleista ylijäämätavaroista. Ihan nollabudjettia ei pystytty pitämään, mutta aika halvalla tuossa kyllä päästiin. Niin siis jos omalle työlle ei tässäkään lasketa hintaa ;)

Mutta katsotaan kuiteista mitä tuli ostettua:

  • Neljä kestopuupilaria + jalat
  • 9 metriä 48x98 kestopuuta
  • 38 metriä pohjamaalattua ponttilautaa (seiniin)
  • 18 metriä "terassilautaa" (lattiaan)
  • 1 säkki betonia perustuksiin
  • Oveen rullasalpa ja muuta pikkusälää
Tarvikkeet maksoivat yhteensä 250€. Runkopuut löytyivät omasta takaa poislukien tuo 9 metriä vihreää puuta jotka laitoin perustuksia vasten ja tornin tolpat. Sivuseinät tein ponttilaudasta, joka loppui tosin kesken jo ensimmäisen seinän puolivälissä. Päätyseiniin käytin sitten suoraa lautaa jota oli pohjamaalattuna iso kasa. Ja samasta tavarasta toki sitten vuorilaudat jne. Terassilautaa oli jäänyt yli sen verran, että melkein saimme siitä tehtyä lattian sekä mökkiin ja torniin, vähän piti hakea lisää. Nauloja ja ruuveja oli varastossa isot kasat ja on edelleen. Oman pihan ylijäämäkasasta löytyi myös kattotiilet ja reunapellit (kun ei ollut reunatiiliä), ja samoin perustuksiin käytetyt harkot. Ikkunoihin käytimme muovilevyä, joka tuli isäni varastosta, mistä löytyi myös mm. ovien saranat.

Mutta hyvin siis saimme pääasiassa ylijäämätavarasta rakennettua noin neljän neliön leikkimökin (+terassi 1 m2) ja kahden neliön kiipeilytornin. Työtunteja en ala laskemaan, mutta kyllä tuossa nyt ainakin kolmen viikon työpäivät on tullut käytettyä. Ja jos laskee, että suurimman osan ajasta olin työmaalla yksin, niin olisi varmaan valmistunut mökki viikossa jos olisi ollut se sama tehokolmikko koko ajan raksalla millä homma aloitettiin :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kustannusjako selkeä, mites työnosuus? Paljonko itse ja paljonko iskä?

Anonyymi kirjoitti...

heh heh... taas näitä wannabe-rakentajia. Isä rakentaa pojalle, ja poika jakaa blogissa muille raksa-raneille neuvoja...

Tapani Värjölä kirjoitti...

Tarkkoja päiviä on mahdotonta sanoa kun ei ollut kellokorttia raksalla, mutta työnjako menee jotenkin näin: Itse olen ollut raksalla n. 20+ täyttä päivää. Appiukko oli kahtena päivänä mukana ja oma isä oli apuna neljänä päivänä. Eli ei ollut todellakaan isä-vetoinen tämä projekti paitsi yhtenä päivänä jolloin molemmat isät olivat yhtäaikaa paikalla :P

tomi kirjoitti...

Hieno tuli ja varmasti jälkikasvu on enemmän kuin tyytyväinen. Kaikki kiipeily- yms. jutskat on lapsille hienoja - varsinkin jos naapurin pojalla ei ole samanlaista.

Risto kirjoitti...

Kiva leikkimökki! Mitkäs nuo katolla olevat ulokkeet ovat?

Tapani Värjölä kirjoitti...

Katolla olevat ulokkeet ovat kulkutikkaita/askelmia. Niitä oli jäänyt yli, joten ajattelin hyödyntää ne leikkimökissä kun tornin takia katolle on helppo kiivetä. Kun lapset olisivat kuitenkin kiivenneet niin tehkööt sen turvallisesti :) Yksi lumiestetanko odottaa vielä asennusta kun se oli "kateissa" rakennuspäivänä.

Kristiina kirjoitti...

Hieno leikkimökki ja hauska tuo luukku.:) Ihanaa, että isä ja isoisät rakentavat lapsilleen ja lapsenlapsilleen tällaisia!

Lähetä kommentti