maanantai 2. huhtikuuta 2012

Sähkönkulutus maaliskuulle 2012

Tässä olisi sähkönkulutuslukemat ajalle 1.3-31.3.2012, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 1240,2 kWh (1601,2 kWh)
IV: 46,1 kWh (120,7 kWh)
Taloussähkö: 194,3 kWh (309,5 kWh)
Yhteensä: 1481 kWh (2031 kWh)

Takatalvi yrittää käydä kimppuun, mutta maaliskuussa oltiin vielä vähän vime vuotta lämpimämmissä lukemissa. Keskilämpötila oli reilun asteen korkeampi (-1,2°C vs. 0,1°C), mutta silti sähkö kului tänä vuonna suunnilleen saman verran kuin vuosi sitten.

Lämpöpumppuumme iski pari viikkoa sitten joku ihme häiriö. Se valittaa parhaimmillaan useita kertoja päivässä matalasta paineesta, ja lopettaa siksi aikaa pumpun käytön kunnes hälytys kuitataan. En usko että se on sähkövastuksiin joutunut turvautumaan, mutta varmaan tuo on nyt jonkin verran häirinnyt laitteen toimintaa. LVI-asentajamme ei ole vielä ehtinyt käydä tuota katsomassa, joten saa nähdä mikä tuohon on nyt iskenyt.
Päivitys: Käytännön koe osoitti, että sähkövastuksia on käytetty "turhaan", eli IVLP:n sähkönkulutuksessä on tässä kuussa ylimääräistä tuon vian takia.

IV-koneen sähkönkulutus oli pudonnut melkein kolmannekseen viime kuusta. Tarkoittaa sitä, että tuloilmaa ei ole enää lämmitetty sähköllä, vaan LTO-kenno on saanut pidettyä tuloilman plussan puolella ilman apua.

Aamulla oli sitten pihalla taas 15 senttiä lunta. Ja lisää tuntuu tulevan kokoajan hiljalleen. Johan tuossa ehti piha ja lumikasat mukavasti sulamaan, nyt sitten on taas kaikki paikat lumen peitossa...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

KILOWATTI WEIJO: kokonaiskulutus maaliskuulle 1580Kwh. Helmikuun kulutus oli ~2900kwh ja tämä dramaattinen pudotus johtunee auringon paisteesta. Yleensä meillä kulutus on ollut 30-40% enemmän kuin Talo Värjölällä, mutta nyt maaliskuussa olematon ero.

Heikki kirjoitti...

Matalapainehäly taitaa tarkoittaa liian alhaista kylmäaineen lämpötilaa ulkoyksikön kennolla. Toimiiko sulatus oikein? IVLP:sta mulla ei kyllä ole kokemusta, mutta MLP-puolta on tullut aikalailla selvitettyä ja ei noiden perusperiaate toisistaan poikkea. Jos tarviit painemittarisarjaa lainaan niin laitapa mailia. =)

Mulla etäluettavalle mittarille kertyi Maaliskuussa 665,9kWh. Vähän jäi vajaaksi pedon luvusta... Kuunvaihteessa asennettiin MLP:lle kolmivaihemittari sähkökaappiin. Sinne kertyi nyt 430kWh eli 235,9kWh jää valoihin, kiertovesipumppuihin, IV-koneelle ja työkaluille. MLP:n mittari mittaa siis ainoastaan kompuran sähkönkulutusta. Sisälämmöt on pyörineet siinä 20-21C paikkeilla. Välillä on näkynyt lyhyen aikaa 19C poistoilmaakin IV-koneen mielestä. Ensi talveksi tulee sitten termostaatit hienosäätöä varten.

IV:ta olen nyt pitänyt suurimman osan ajasta kolmosella kun normit täyttyy suunnitelmien mukaan vitosella. Ei ole ylimääräisiä kuormalavojakaan nyt näkynyt niin on jäänyt takkakin täysin rauhaan.

mlp kirjoitti...

Täällä mentiin 1268kWh kokonaiskulutuksella. Ei mitään puita kärytelty.

Keskilämpö täällä aika tasan -2 astetta.

Jokos se on puiden poltto lopetettu?

Tapani Värjölä kirjoitti...

Päivitys tuohon lämpöpumppuasiaan. Käytännön koe osoitti, että sähkövastuksia on käytetty "turhaan", eli IVLP:n sähkönkulutuksessä on tässä kuussa ylimääräistä tuon vian takia. Toivottavasti LVI asentajamme pääsisi nyt ensi viikolla tuota korjaamaan kuten lupaili...

MLP: Puiden polton jo melkein lopetin, mutta sitten iski takatalvi ja on mennyt pesällinen iltaisin. Tuo on pitänyt alakerran sen verran lämpöisenä yön yli, että lattialämmitys on pysynyt pois päältä olohuoneessa.

Rhodelab kirjoitti...

Onko tuo IV-koneen sähkönkulutusmittari kunnossa? Vai käytetäänkö teillä tosiaan ilmanvaihtoa tasolla 1?

Tapani Värjölä kirjoitti...

Moi Rhodelab. Kyllä noiden lukemien pitäisi ihan paikkansa pitäviä olla. Ilmanvaihto on normitilassa 38% teholla (3/8), yöllä 25% ja poissa tilassa 12% (1/8). IV-koneen piti olla energiatehokasta mallia, ja niin tuntuu olevankin.

Lähetä kommentti