perjantai 6. elokuuta 2010

Kotiteatterin rakentaminen alkaa :)


Nämä paketit kävin keskiviikkona ja torstaina kaupoista hakemassa. Videotykki löytyi KoneBoxin tarjouksesta, ja kaiuttimet ja vahvistin Klaukkalan Mustasta Pörssistä. Musta Pörssin ovh:t olivat kaikessa korkeimmat, mutta pakettitarjouksena tuotteet lähtivät sieltä halvimmalla. Vielä puuttuu Blu-ray soitin, jonka pitäisi tulla Pörssiin tänään.

Näistä palikoista sitten pitäisi kasata kotiteatteri. Vähän jo illalla aloittelin pakettien purkamisella ja tuotteisiin tutustumisella. Haasteina tässä kasaamisessa lähinnä takakaiuttimien seinälle ripustaminen, muuten homma on pelkkää johtojen kytkemistä minkä pitäisisi sujua aika rutiinilla :)

Kotiteatteria suunnittelin työhuoneeseen jo alusta asti. Sille oli varaus jo sähkösuunnitelmassa, ja rakentamisen aikana vedettiin valmiiksi HDMI ja kaiutinpiuhat katon kautta takaseinälle. Kattokin on kotiteatteria varten suunniteltu, ja normaalin panelikaton sijaan huoneessa on kattona Ecophonin Advantage akustointilevyt.

Kuvassa näkyy myös kattoon upotetut LED spotit (alunperin keittiöön tarkoitetut), sekä normaalimpi valaisin. Lisäksi seinällä hylly videotykille. Hyllyn kasasin eilen ylijäämä liimapuulevystä, ja varmuuden vuoksi testasin sen kantavuuden käsipainoilla :) Seinällä näkyy kaiuttimen johto, enää pitäisi saada kaiutin seinälle. Tuota täytyykin hieman vielä miettiä, kun kaiuttimella on painoa 3,5 kg.

Lisää infoa tekniikasta ja hinnoista tulossa myöhemmin. Katsotaan jos ehtisi jo tulevana viikonloppuna saamaan teatterin käyttökuntoon.

3 kommenttia:

JL kirjoitti...

Hyvältä vaikuttaa, kyllä talossa kunnon kotiteatteri kuuluu olla! :)

Itse ajattelin kanssa myös laittaa vastaavaa levyä takka/kotiteatterihuoneen kattoon, koska tilan kaikki seinät yhtä lukuun ottamatta tulevat olemaan kivestä, kuten myös lattia ja katto. Myös paksu narumatto täytyy laittaa lattialle että saa kuminat minimoitua.

Janetti kirjoitti...

No niin, jään kyllä jännityksellä odottamaan, että mimmonen teatteri teille syntyy! Ja hyviä vinkkejä otetaan sitten vastaan, totta kai.... :)

Jonna kirjoitti...

Sama täällä! Vinkkejä ja neuvoja otetaan vastaan. Kotiteatteria ei koskaan aiemmin ole ollut ja nyt olisi semmoinen tarkoitus hankkia. Lisätietoja tekniikasta, valinnoista ja hinnoista odotellen :)

Lähetä kommentti