sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Pihatöitä kuvien kera

Kaikenlaista pientä on tullut puuhasteltua tässä viikon aikana pihamaalla, kuten jo keskiviikkona kirjoitinkin. Ruohonleikkuri tuli testattua, ja hyvinhän tuo Ryobin RLM3640LI akkukone nurmikkoa leikkasi. Tosin akun kesto oli hieman pettymys. Nurmikkoa on omien laskujen mukaan n. 350 m2, ja koneen piti pystyä leikkaamaan yhdellä kertaa n. 400 m2 nurmikkoa. Vähän puolen välin jälkeen loppui kuitenkin jo virta koneesta, eli kahdessa osassa joutui työn tekemään. Tosin nurmikko oli paikoin suht pitkää ja leikkausreittiä voisi vielä optimoida ;) Akun lataus on onneksi nopea, n. 1,5 tuntia, eli pääsin vielä sitten samana iltana tekemään homman loppuun. Mutta muuten leikkuri on tosiaan hyvä. Kevyt työnnellä eikä pidä suurempaa meteliä. Olihan tuo toki vähän kalliimpi kuin perusbensakoneet, mutta nyt ei tarvitse ainakaan bensaa tuota varten hankkia, eikä saastuttaa ilmaa pakokaasuilla tai metelillä :)


Toinen homma tällä viikolla on ollut mullan levittäminen. Viime syksynä Maria teki talon kulmalta terassille polun betonikivillä. Näiden välit piti nyt sitten täyttää mullalla ja tuohon pitäisi myös saada nurmikko kasvamaan. Siemeneet on jo kylvetty, eli sateita odotellaan.


Polttopuita on paloiteltu jo useana viikonloppuna, ja nyt alkaa tämä urakka olla suunnileen tehty. Ja tässä on tulos:


Puukasalla on korkeutta parhaimmillaan n. 1,5 metriä. Leveyttä on n. 2,5 kuormalavan verran ja tuossa oikealla puolellella on kaksi vakiolavaa peräkkäin. Eli kasa on iso, ja tuossa olisi nyt sitten kirveelle töitä. Kasa on myös erittäin epävakaa ja paikoin se näyttää sellaiselta, että jos sitä katsoo ilkeästi niin se romahtaa :) Kuvassa myös puiden pilkkomiseen käytetty katkaisusaha. Isäni haki tuon rautakaupasta yhteiseeen käyttöön ja hintaa taisi olla n. 150€. Ja tosi hyvä kone tähän hommaan. Tosin ihan hirveän paksuja runkoja tuo ei syö, ja yksi runkokasa odottaakin tuossa sivussa moottorisahaa.

Nurmikon leikkasin keskiviikkona, ja kovaa vauhtia se paikoin kasvaa. Mutta tosiaan hirveän tasaiselta tuo ei nyt näytä. Kuten alla olevat kuvat näyttävät, on paikoin vain talven kuivattamaa ruohoa, ja toisaalla pihalla on multakin paikoin näkyvissä nurmikkomättäiden välillä. Mutta eiköhän tuo tuosta vielä tasaiseksi muutu. Kuvissa näkyy myös se toinen puusavotta (polttopuiden halkomisen lisäksi). Eli pari isoa ja erittäin sekavaa lautakasaa, jotka pitäisi käydä läpi ja lajitella käyttökelpoisiin ja polttopuihin. Lisäksi tuossa on vielä pari risukasaa puiden latvoja ja vielä on vähän noita polttopuiksi meneviä puiden runkoja, jotka ovat osin kasojen alla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti