perjantai 5. huhtikuuta 2013

Sähkönkulutus maaliskuulle 2013


Tässä olisi sähkönkulutuslukemat ajalle 1.3-31.3.2013, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 1263,6 kWh (885,3 kWh)
IV: 40,4 kWh (31,3 kWh)
Taloussähkö: 487,5 kWh (275,5 kWh)
Yhteensä: 1792 kWh (1192 kWh)

Kuten kaikki varmaan huomasivat, maaliskuu oli kylmä. Eli nämä lukemat eivät hirveästi yllätä. Vettä on keitetty ilmankostuttmisissa ja autoa on lämmitetty, mitkä näkyvät taloussähkössä.

Takkapuita piti hankkia lisää, koska kun takka oli ollut kylmänä viikon verran todettiin, että yläkerrassa alkoi olla vähän turhan viileää. Eli on siitä takasta jotain hyötyä selkeästikin :)

Kesää odotellessa...

1 kommentti:

Heikki kirjoitti...

Täällä meni 1098,51kWh. MLP:n osuus tuosta 637,77kWh.

Vähän oli sellasta probleema että kun aurinko lämmitti etelän puolella olevia huoneita niin termostaatit leikkasivat sieltä kierron pois, jolloin jäljelle jäävät lattiapiirit eivät oikein riittäneet siirtämään kaikkea 8kW myllyn jauhamaa lämpöä eteenpäin, jolloin MLP kävi vähän turhan pätkissä. Käynnistyksiä tuli sellaset 20 vuorokaudessa. Nyt olenkin virittelemässä puskurivaraajaa, jolla saa käyntiä tasattua. 5-6kW teholuokassa oleva mylly olisi ollut tässä mielessä parempi, mutta toisaalta tekisi käyttövettä hitaammin ja lämmintä vettä meillä kyllä käytetään...

Niin ja tuon auringon säteilytehon yhdistettynä olohuoneen 3m korkeaan ikkunaan kyllä huomaa siitä, että olohuoneen lämmöt kohoaa sinne reiluun 24 asteeseen vaikka termostaatti onkin sulkenut sieltä lämmityskierron.

Tulipahan yksi lämpövuotokohtakin tässä ~viikko sitten löydettyä ja tiivistettyä kun huomattiin, että raitisilmakanavan läpiviennin juuresta tihkuu kondenssia. Eipähän ollut IV-röörin ja seinärakenteen välissä ollenkaan urtsua. Siitä pystyi työntämään käden läpi. Siis lämpimästä tilasta suoraan ulos. Ei kyllä ainakaan näillä keleillä näy käytännössä sähkönkulutuksessa tuo tiivistys.

Takkaa en ole taaskaan jaksanut poltella.

Lähetä kommentti