sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Sähkönkulutus helmikuulle 2013


Tässä olisi sähkönkulutuslukemat ajalle 1.2-28.2.2013, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 885,3 kWh (1164,7 kWh)
IV: 31,3 kWh (63,5 kWh)
Taloussähkö: 275,5 kWh (579,4 kWh)
Yhteensä: 1192 kWh (1808 kWh)

Helmikuu oli tavallista lämpimämpi, ja sen huomaa hyvin näistä lukemista. IV-koneen esilämmitystä ei ole näköjään tarvittu, kun kulutus on suunnilleen kesäkuukausien tasoa. Ilmankostuttimia ja auton lämmitystä on käytetty, mikä näkyy taloussähkössä, mutta selkeästi aika paljon vähemmän kuin tammikuussa.

Takassa on puita poltettu, ja nyt on halkovarasto tyhjä. Tämä on hyvä, koska viime talven jäljiltä kasan pohjille jäi puita joten nyt pääsee kunnolla siivoamaan varaston tuolta osin. Vielä on sisällä suunnilleen pahvilaatikollinen puita ja toinen risuja, mutta eiköhän ne tässä maaliskuun alun pakkasilla mene.

3 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Täällä meni 960,63kWh.

MLP haukkasi tällä kertaa 572kWh ja IV kaiketi sen tutun 120kWh.

Sellaisen muutoksen tein MLP:n toimintaan, että Nurmijärven sähkön hinnankorotuksen myötä siirryin kausisähköstä yleissähköön ja poistin lämmityksen ajastuksen. Eli aiemmin mulla oli "halvan sähkön" aikaan korkeampi pyynti niin että sisälämmöt kuitenkin pysyi vakiona. Nyt yleissähköllä kun hinta on aina sama niin lämmitän ilman ajastusta ja se näkyy sitten pienempänä sähkönkulutuksena. Elikkäs maalämmön lämpökerroin parani hieman.

Takka sai olla koko kuun rauhassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka hyvin puu palaa takassa? Omaan tiiviiseen talooni vedin muuton jälkeen ryömintätilan kautta 75:n korvausilmaputken suoraan arinan alle tuhkatilaan. Tämän kautta syötän primääri-ilman palotilaan. Putken molemmissä päissä säätömahdollisuus ja korvausilma otetaan suoraan ulkoa sokkelissa olevan tuuletuspaalun läpi eli alapohjan ilmaa ei käytetä.

Iv-konetta ei tarvitse säätää millään tapaa polton aikana eikä myöskään takkakytkimen käytölle ole tarvetta. Puun polttaminen helpottui kummasti ja pysyy tulipesäkin puhtaana. Sekundääriilmaa annan takan lasiluukun kautta. Iv-koneen lämmöntalteenoton hyötysuhde ei juurikaan laske polttotapahtuman aikana.

Tapani Värjölä kirjoitti...

Tuollainen korvausilmaputki olisi kyllä ollut meillekin hyvä ratkaisu. Ei vaan tullut kenellekään mieleen rakennusaikana... IV-koneen ja takan taisteluista löytyy pidempi tarina tuosta vasemman reunan "Parhaat palat" listalta. Mutta lyhyesti: Ennen takan sytytystä IV-kone pois päältä, tuli takkaan, jos ei vedä niin terassin ovi auki n.5-10 sekunttia, kun takka palaa kunnolla (n.1-2 minuuttia), niin IV-kone päälle. Tällä kaavalla ei tule ongelmia. Hyvin usein takka lähtee vetämään heti ilman oven avausta.

Lähetä kommentti