sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Vuotuinen vedenkulutus

Vesilaitos pyysi jokavuotista mittarinluentaa, joten raportoidaan vedenkulutus nyt tännekin. Meidän perheemme (2 aikuista ja 2 alle kouluikäistä lasta) vuotuinen vedenkulutus on 55 m3. Kulutuslukema on suunnilleen sama kuin vuosi sitten.

Käsittääkseni lukema on aika paljon keskiarvon alapuolella, mikä on tietysti vain hyvä asia. Vesikalusteet ja pesukoneet ovat vettä säästeliäästi käyttävää mallia. Itse harrastan pikasuihkuja, mutta vaimo ja lapset sitten käyttävät vettä aika paljon reilummin. Eli toive olisi vedenkulutuksen tuosta vielä laskevan kunhan lapset kasvavat ulos kylpyammeiästä :)

2 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Sama lappu tuli tähänkin osoitteeseen... 36m3 oli uusi lukema ja 2m3 oli raksa-ajalta pohjilla. Eli siis kun Kesäkuussa alusta ollaan asuttu niin vuositasolla sitten varmaan pyöritään sitten jossain 110m3 lukemissa. Tuo on itseasiassa aika paljon vähemmän kuin mihin olin varautunut. Tykkään pitkistä kuumista suihkuista, eikä parempi puoliskokaan mikään vedenpihistelijä ole. Kaksi aikuista siis kuluttamassa.

Oletin vedenkulutuksen olevan jossain 150-200m3 haarukassa ja tosiaan lämmintä vettä hyvin pitkälti. Siinä mielessä tuo reilu 100m3 on mielestäni hyvin maltillinen ja onpahan jotain käyttöä tuolle maalämpöpumpullekin. Suurinpiirtein 70kWh tosiaan menee kuukaudessa lämpimän veden tuotantoon näillä kulutuksilla. Amme ei kyllä ole vielä käytössä eli varmaan tulee lukemat hieman nousemaan vielä, mutta tuskin mitenkään radikaalisti.

En kyllä mitenkään pääsisi noihin sun lukemiin vaikka asuisin tässä yksin. =) Tainno... pääsisin, mutta en halua...

Mutta tässä taas näkee, että asumistottumuksilla niitä kuluja voi parhaiten säädellä. Itse vaan lähdin sillä logiikalla liikkeelle, että tarvitsen kaikenmaailman härvelit sun muut, että on varaa sitten kuluttaa kunnolla.

Minna kirjoitti...

Tosi pienellä kulutuksella pääsitte. Meillä viisihenkinen perhe, jossa lapset tosin teinejä ja isäntä innokas autonpesijä, kuluttaa noin 130 m3 vuodessa. Valitettavasti voin kertoa, että lapsien osalta kulutus iän myötä tuplaantuu, eikä päinvastoin :). Ehkä tuossa jooku maltillisempi välivaihekin voi olla. Teini käy suihkussa parhaimmillaan pari kertaa päivässä ja vettä ei säästellä. No itsekin tosin saunomme lähes päivittäin, eli olisihan tuota varaa säästämiseen siinäkin. Samalla säästyisi sähköäkin, mutta toisaalta ollaan tietosesti valmiit maksamaan näistä arjen pienistä iloista.

Lähetä kommentti