torstai 1. marraskuuta 2012

Sähkönkulutus lokakuulle 2012


Tässä olisi sähkönkulutuslukemat ajalle 1.10-31.10.2012, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 445,3 kWh (295,8 kWh)
IV: 45,0 kWh (41,5 kWh)
Taloussähkö: 186,5 kWh (168,0 kWh)
Yhteensä: 677 kWh (505 kWh)

Talvi alkoi (ja loppui?) lokakuussa. Ensilumi ja ensimmäiset pakkasyöt aiheuttivat noin kolmanneksen nousun lämmityskustannuksiin. Viime vuoden lokakuuhun verrattuna sähköä kului kuitenkin hieman vähemmän. Takassa olen polttanut enimmäkseen risuja joita kannoimme kesällä tuosta pihan risukasasta monta pahvilaatikollista varastoon.

6 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Hei Tapani,

Löytyikö muuten siihen teidän yläkerran kylmyyteen jokin ratkaisu? Etäisesti muistelen, että ylhäällä olisi ollut talvisin joskus vähän vilpoista, mutta nouseeko se takan lämpö nyt paremmin sinne yläkertaan?

Heikki kirjoitti...

Täällä meni 811,33kWh, josta MLP haukkasi 406,44kWh (sis. kiertovesipumput). Käyttöveden tekoa tuosta jotain 70-80kWh ja loput sitten lämmitystä. IV-koneella ei ole omaa mittausta, mutta olettaen, että haukkaa jatkuvasti sen mitä olen hetkelliseksi tehoksi mitannut niin sinne palaa kuukaudessa n. 120kWh eli käyttösähkön osuudeksi jää n. 285kWh.

Takassa olen polttanut muutaman pahvilaatikon tilaa viemästä.

Anonyymi kirjoitti...

TV: kommentit kehiin. Millä selität oheisen linkin lämmityskauden kulutuksen pienuuden verrattuna teidän mökkiin? http://uki-etelarinne.blogspot.fi/

Tapani Värjölä kirjoitti...

Moi Mika. Yläkerran pahimmat lämpöongelmat on saatu ratkaistua. Viime talvena yläkerran huonelämpötilat laskivat "pahimmillaan" n. 19 asteeseen. Eli siedettävän rajoissa. Alakerrassa tuolloin 21°C.

Anonyymille peikolle: Minun ei tietääkseni tarvitse mitenkään puolustella taloani muita taloja vastaan. En ole koskaan väittänyt, että talomme olisi täydellinen esimerkki passiivitalosta, tai että sen sähkönkulutuksen pitäisi olla suomen pienin. Mitä nyt nopeasti tuota linkkaamasi blogia vilkaisin, niin talo on meitä pienempi ja siellä on Savumaxin piippulämmitys joka käytännössä tarkoittaa sitä, että talo on puulämmitteinen. Syyskuun raportissa vielä mainittiin, miten talo oli viikon tyhjillään ja sisälämpötilat kotiin tullessa 16°C. Hyvinhän tuollakin säästää :)

Raksa2013 kirjoitti...

Millainen ratkaisu teit?

Meille on tulossa sama dilemma ja samanlainen talo tyypiltään ja eristystasoltaan. Tuloja paljon enemmän yläkerrassa, vesikierto, pieni porrasaukko, takka alakertaan.

En haluaisi laittaa viiden tontun laattaa yläkertaan. Olen miettinyt järeämpää IV jälkilämmityspatteria, sähkölämmitys valuharkon sisään ikkunoiden alle, putket vesipatteri varaukselle, jokin hetkittäinen pari tuntia päivässä iv kierto viritys, muu iv varaus viritykselle.

En usko että oikeasti tarvitsisin tuota mutta jotain b-suunnitelmaa pitäisi olla. Tehon tarve on pahimmillaan noin 1kW (-25) ja välipohjan kautta tulee 100 W jokaisen asteen erolla, 200W vessan lattiasta + jotain porrasaukosta ja valaistus ja ihmiset (50W kpl).

Tapani Värjölä kirjoitti...

Moi Raksa2013. Yläkertaan lisättiin kahteen huoneeseen IV-poistokanavat millä saatiin yläkerta "alipaineiseksi". Tämä tuntui auttavan jonkin verran, mutta tuohon tyttäremme huoneeseen pistettiin nyt kuitenkin pieni 300W sähköpatteri lisälämmönlähteeksi. Viime talvena pidin siellä pahimmilla pakkasilla siirretävää lisälämmitintä. Muissa huoneissa ei ole edelleenkään mitään lisälämmitystä, vaan alakerta ja IV pitävät huoneet riittävän lämpiminä.

Jos lämmön tuottaa teillä IVLP kuten meilläkin, niin kannattaa varmaan miettiä sähkökäyttöistä lisälämmitystä, koska eipä meillä ole lisälämpöä tarvittu kuin silloin kun IVLP on aika olemattomalla hyötysuhteella pakkasten takia. Pieni sähköpatteri menee hyvin kirjoituspöydän alle eikä tuo minkä ostin maksanut kuin jotain 70€ tjsp. Ja kesäksi sen voi pistää varastoon piiloon :)

Lähetä kommentti

Mainoskommentit ja suoraan yrityksiin linkittävät kommentit poistetaan. Jos haluat ostaa mainostilaa, ota yhteyttä.