lauantai 2. kesäkuuta 2012

Sähkönkulutus toukokuulle 2012


Tässä olisi sähkönkulutuslukemat ajalle 1.5-31.5.2012, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 251,2 kWh (796,3 kWh)
IV: 47,8 kWh (55,6 kWh)
Taloussähkö: 153,4 kWh (166,4 kWh)
Yhteensä: 452 kWh (1018 kWh)

Kevät on edennyt jo sen verran pitkälle, että toukokuussa ei talossa enää juurikaan lämmitetty muuta kuin käyttövettä ja kivilattioita minimiteholla. Viime kuun lukemissa oli tosiaan heittoa kun lämpöpumpussa oli vikaa, mutta toukokuu päästiin aloittamaan puhtaasti ehjällä laitteistolla. Viime vuoden toukokuun kokonaiskulutus oli 497 kWh, eli suht samoissa mennään.

Kesää odotellessa on pihalla ahkeroitu istutusten ja pihan raivauksen parissa. Suunnitelmissa on tälle kesälle leikkimökin rakentaminen pihalle. Jos muistaisi joskus ottaa kameran pihalle, niin voisi dokumentoida pihan etenemistä tännekin :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kilowatti Weijo: 638KWH kaikki sähkö Toukokuussa. 202 as neliöä.

Heikki kirjoitti...

Täällä paloi 382,42kWh.

MLP haukkasi siitä 113,8kWh (käyntituntien mukaan laskettuna, kun en ennättänyt MLP:n omaa mittaria seurailla).

Kuun vaihteessa saatiin vihdoin torppa myös muuttokuntoon (tai siitä voi olla kyllä montaa mieltä, mutta katselmoitua nyt ainakin) ja itselleni tuo raksakäytössä ollut 20-21C on kyllä liian vähän, niinpä väänsin lattiaveteen kolme astetta lisää lämpöä. Sisälämmöt nyt sitten 22C ja kyllä tuota lämmitystarvetta on ainakin tuossa kuluneena viikonloppuna ollut. Eli ei kyllä pääse pumppu lepäilemään kun haluan pitää mukavuuslämmöt päällä. Ilmaa voi sitten samaan aikaan viilentää mukavan raikkaaksi keruupiirin kierrolla. Jaloille lämpöä ja pää viileäksi IV:lla. =)

Eli nyt Kesäkuussa kyllä varmaankin palaa enempi sähköä kuin Toukokuussa ja nyt alkoi myös oman vuosikulutuksen seuranta. Tulee ihan mukava vertailupohja kun yksi talvi oli suoralla sähköllä, yksi maalämmöllä ja nyt sitten maalämmöllä asuttuna tästä eteenpäin.

Tapani Värjölä kirjoitti...

Moi Heikki. Kiitos lukemista ja onnea muuttoluvalle :) Täytyy tulla katselmoimaan raksaa taas tässä jossain välissä ;)

Kimmo kirjoitti...

Tehdäänkö blogien ristiinlinkitys?

unelmienurpola.blogspot.fi

lisään teidän blogin yo. blogin muita blogeja listaan.

Lähetä kommentti