lauantai 3. maaliskuuta 2012

Sähkönkulutus helmikuulle 2012

Tässä olisi sähkönkulutuslukemat ajalle 1.2-29.2.2012, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 1601,2 kWh (1436 kWh)
IV: 120,7 kWh (76 kWh)
Taloussähkö: 309,5 kWh (314,1 kWh)
Yhteensä: 2031 kWh (1826 kWh)

Helmikuun keskilämpötila oli tänä vuonna -7,9°C, kun tammikuussa oli -5,1°C. Eli vähän oli vielä kylmempää, mikä näkyy lukemissa. Helmikuussakin olin pitkälti kotosalla, mikä näkyy taloussähkössä ja ilmanvaihdossakin korottavana tekijänä. Viime vuoden helmikuun kokonaiskulutus oli 2369 kWh, mutta silloin oli keskilämpötila -10,8°C.

Ei ollut tänä talvena yhtään täysin samanlaista kuukautta pakkasten osalta kuin viime talvena niin ei voi oikein kunnolla miten paljon viime keväänä tehdyt viritykset ovat auttaneet. Vähän ovat kuitenkin kulutuslukemat olleet pienempiä tänä talvena kuin viime talvena, mutta niin ovat pakkasetkin olleet kevyempiä. Tänä talvena yläkerta ei päässyt kertaakaan niin pahasti kylmenemään kuin viime talvena. Parina pahimpana pakkasjakson yönä käytimme lisälämmitintä tuossa tyttömme huoneessa kun alkoi lukemat mittarissa lähestyä +17 astetta, muuten yläkerta on pysynyt suht mukavissa 18-20 asteen lukemissa myös silloin kun ulkona oli kovat pakkaset.

7 kommenttia:

mlp kirjoitti...

Täällä mentiin helmikuu 1608 kWh kulutuksella (Vattenfall online)
Keskilämpö oli tasan -11 astetta. Ei halkoja ja lämpötila huushollissa se +22

Anonyymi kirjoitti...

Tammikuun kokonaiskulutus oli 2614 Kwh, puita poltettu lähes joka toinen päivä ja normaalisti eletty, sisälämpötilat ylhäällä 21 ja alhaalla yleensä asteen enemmän.

-Kilowatti Weijo-

...ja Weijolla oli kokonaiskulutus 2800kwh, 202 as.neliöä, vesikierto sähköllä+takka.

Anonyymi kirjoitti...

leivinuunia kun lämmittää niin torpassa pysyy lämpö. Kuun puolivälissä loppuivat kuivat puut (noin 10m3 meni) ja reilun viikon tauko tuli uunin lämmitykseen. Pihalta kaivelin reilun motin kuivamaan ja loppukuusta taas oli iloinen valkea uunissa. Tänään oli mukavan aurinkoinen päivä ja parin päivän lämmöt tuli kennoista varaajaan. Sähköä meni viime kuussa 1296 kWh (noin 200 m2 ja kellari).

Heikki II

Heikki kirjoitti...

Mulla paloi kokonaisuudessaan 930,59kWh. Maalämpöpumppu haukkasi tuosta 665,5kWh. MLP:n kulutus tulee käyntitunnit kerrottuna ottoteholla eli ei ole aivan tarkka. Nyt 02.03 asennettiin sähkömittari MLP:lle eli jatkossa tulee sitten tarkkaa tietoa lämmityksen sähkönkulutuksesta. IV:n olen pitänyt pienellään kun talolla ei ole ketään ja työskennellessä sitten hieman normitason alapuolella.

Tuossa kulutuksessa on nyt myös käyttövesi koko kuukauden ajalta mukana. Joskin kulutus on ollut hyvin vähäistä. Toisaalta -27C pakkasien aikaan vesiautomaatin imuletku veti muutamaan kertaan jäihin niin sen sulatteluun paloi kyllä ylimääräistä sähköä. Mulla on siis tarkoitus pitää yllä vedenottoa maalämpökaivosta ympäri vuoden. Pitää varmaan laittaa sulanapitokaapeli noita huippupakkasia varten. Ei nimittäin ole hirveän mukavaa puuhaa ulkona pakkasilla läträtä kuuman veden kanssa sulatushommissa. Kädet paleltuivat aika pahasti.

Takassa paloi heti alkukuusta yksi rimpula lava. Mitä tuollainen nyt sitten painaa, 20kg?

Sellainen huomio tuli noiden kovien pakkasten aikaan, että talon kulutus ei paljoa muutu ulkolämpötilan mukaan. Esim. 16.02 keskilämpötila oli -3C ja MLP haukkasi 22,3kWh. Kun taas 06.02 keskilämpötila oli -22C ja MLP:n kulutus vuorokaudelle 31,3kWh. Mielestäni kuitenkin aika pieni ero.

Anonyymi kirjoitti...

Terve. Aloin seuraamaan teidän kirjoituksianne ja kiinnostuin kommentoimaan.

Meillä 148m2 asuttaavaa kivitalossa.
Lämmityksenä Jäspin Tehowatti 13kW
vesikiertoisella lattialämmityksellä.

Sisälämpötilana on ollut tasaisesti 23,3 -23,8
astetta. Pikkupoika tykkää olla leikkiä vaippasillaan lattialla.
Menoveden lämpötila on ollut luokkaa 29-32 astetta.
Tehowattiin kytketty erillinen 3-vaihe digitaalinen kWh mittari.
Kulutus seuranta jakso on 20.12.2011-3.3.2012
Koivua on poltettu takassa samana aikavälinä 0,8m3
Lämmityksen kulutus on tällä seurantavälillä ollut 2658kw

Jäspissä on käytetty lämpötilan pudotusta siten,että lämmitys tapahtuu ainoastaan yösähkön aikaan.
Päivän aikana ei sisälämpötiloissa tapahdu mitään muutoksia ja menoveden lämpötila 15asteen pakkasilla tipahti vain maksimissaan kolmisen astetta.
Tehoina tehowatti on käyttänyt ainoastaan 1,5kW ja 3,3kW vastuksia. Suurimman osan ajasta vastuksia käytetään erillisinä, toki paukkupakkasilla on molemmatkin ollut satunnaisesti päällä.
Suurista 7Kw vastusta ei ole näkynyt päällä sitten koneen käynnistämisen jälkeen.

Terveisin sähkölämmittäjä

Tapani Värjölä kirjoitti...

Kiitoksia vertailulukemista kaikille. Kuten on tullut jo aiemminkin todettua, tuo meidän IVLP toimii tosi huonosti kovilla pakkasilla kun sen pitää kierrättää sitä vettä jatkuvasti ulkona viilenemässä. Eli kovalla pakkasella teho on varmasti huonompi kuin suoralla sähköllä lämmitettäessä, mikä näistäkin lukemista näkyy.

Anonyymi kirjoitti...

31.12.2011-1.5.2012 lämmitys+käyttövesi=2714kwh
244m2 ilman takkaa...sisälämpö 20-23c

Terveisin maalämmittäjä

Lähetä kommentti