perjantai 27. toukokuuta 2011

Sähkönkulutus toukokuulle

Taas olisi kuukausittaisen sähkönkulutusseurannan paikka.

Sähkönkulutuslukemat ajalle 25.4-27.5, suluissa edellinen kuukausi:
IVLP: 298,5 kWh (575,7 kWh)
IV: 39,2 kWh (36 kWh)
Taloussähkö: 159,3 kWh (148,3 kWh )
Yhteensä: 497 kWh (760 kWh)

Lukemat tippuvat kun kesä lähestyy. Ihan ei nyt tässä kuussa puolitettu lukemia, paitsi lämmityksen osalta melkein. IV koneen kulutus on selvästi jo kesälukemissa, ja nyt erot tulevat vain siitä miten paljon kone on kotona/poissa/yö tilanteiden mukaisilla tehoilla. Tässä kuussa oltiin ilmeisesti enemmän kotona kuin viime kuussa :)

Tälle jaksolle osui vielä muutamia viileitä jaksoja joten eiköhän tästä vielä lukemat vähän laske. Alkaa myös lähestyä vuosi siitä kun otin ensimmäiset lukemat ylös, mutta niistä en vielä tee sitä virallista ensimmäisen vuoden kulutusta useammastakin syystä, joista yksi on se että IVLP ei ollut vielä kytkettynä tuolloin joten siinä on vielä mukana veden lämmitystä sähköllä. 20.8 saadaan ensimmäinen virallinen vuosikatsaus tähän asiaan. Tosin senkin jälkeen talvellla säädettiin niin monia asioita, että voin aika varmasti ennustaa jo nyt toisen vuoden kulutuksen olevan pienempi vaikka tulisikin yhtä kova talvi kuin mitä viime talvi oli.

Joku tarkkaavainen saattaa huomata, että tämän kerran seurantajakson pituus oli 32 päivää eikä se 31 mikä on tähän asti ollut. Vaikka minulla on sähkönkulutuksenseuranta kalenteriin merkattu ja kännykän pitäisi siitä hälyttää onnistuin jotenkin eilen ohittamaan koko asian... Mutta tämä pieni tilastollinen virhe varmaan ei tilastoja kaadaa enkä jaksa alkaa korjaamaan tilastoja vähentämällä yhden päivän arvioituja kulutuksia lukemista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti