sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Sähkönkulutus marraskuulle

Sää kylmenee ja sähkönkulutus kasvaa. Tässä uusimmat lukemat, suluissa viime kuu:

IVLP: 912 kWh (549,9 kWh)
IV: 126,9 kWh (91,6 kWh)
Taloussähkö: 231,1 kWh (223,5 kWh)
Yhteensä: 1270 kWh (865 kWh)

Lämmityksen osuus siis odotetusti noussut, mutta nyt onkin ollut ihan oikeita pakkasiakin. Ilmanvaihtoa säädettiin vähän kovemmalle (Olimme kuulemma pitäneet turhan pienellä), ja näkyy tuossa myös LTO-kennon huurtumisen eston sähköpatterin kulutus. Tuo oli jostain syystä alunperin säädetty ihan ihme asetuksille. Nyt lämmitin menee päälle, kun poistoilman (kennon jälkeen) lämpötila laskee +2 asteeseen.

Varsinaiseen lämmitykseen (+käyttövesi) meni viime kuussa siis keskimäärin 2,6 kWh/ bruttoneliö. Tosin en tiedä onko tuota mitään järkeä laskea bruttoneliöillä (muuta kuin energiatodistukseen), koska tuo lukema on laskettu talon ulkomittojen mukaan. Kun lasketaan talon huoneistoala+varasto ja autotalli tulee lukemaksi 4 kWh/m2.

Meillä on edelleen hieman haasteita ilmanvaihdon kanssa, mikä tarkoittaa sitä ettei se lämmitä taloa kunnolla, ja lämpö ei leviä kuten olisi tarve. Täytyy toivoa, että kun kaikki saadaan kuntoon saadaan myös yläkerrassa lämmöt nousemaan. nyt täällä on hieman turhan viileää. Tuossa pöydällä oleva mittari näyttää 19.4°C.

Ensi viikolle onkin sitten ennustettu kunnon pakkasia. Saa nähdä miten käy...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

kiitoksia hienosta blogista!

Ilmanvaihtolämmityksen osalta kannattaa kirjastosta lainata "Matalaenergiarakentaminen : asuinrakennukset", http://www.ril.fi/web/index.php?id=898 .

Muistelen että kirjassa on esimerkki kaksikerroksisen passiivitalon ilmanvaihtolämmityksestä yläkerran makuuhuoneissa 26 asteen pakkasessa, ulkomuistista lämmitystehon tarve 25-30 W/m2, jolloin tuloilman lämpötila 50 astetta.

Tapani Värjölä kirjoitti...

Kiitos vinkistä ja kiitoksista. Täytyypä käydä kirjastossa :)

Lähetä kommentti