perjantai 22. lokakuuta 2010

Talon ikkunat jäässä

Siihen olen jo tottunut, että talvella auton ikkunat ovat jäässä, mutta tänä aamuna myös talon ikkunat olivat jäässä :) Aamulla kun heräsin työhuoneeni ikkunalla oleva mittari näytti ulos -6,5°C ja sisälle +18,6°C. (Mittari siis sisällä kiinni ikkunassa, huoneessa ei muuta lämmitystä kuin IV). Ja talon kaikkien ikkunoiden ulkopinnat olivat hyvin jäässä.
En tiedä saako tuosta kuvasta nyt mitään selvää, mutta tämä on selvästi merkki hyvistä ikkunoista, kun ulkopinta pystyy jäätymään. Hirveästi ei lämpö karkaa talosta ikkunoiden kautta :D

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella hienot sivut ja muutenkin tulee olemaan meille suurena apuna rakennusprojektissa, kiitos paljon vaivannäöstä!! (olen seurannut päivittäin monen kuukauden ajan)
Yksi kommentti ikkunoista: meille tulee ISOT ikkunat joten me ei kyllä haluta niiden jäätyvän eli pakko sitten laittaa energiatehokkuudeltaan huonommat ikkunat. :D

Tapani Värjölä kirjoitti...

Kiitos kommenteista :)

Ihan kauniiltahan nuo jäiset ikkunat näyttivät, ei niitä kannata pelätä ;)

Janet kirjoitti...

Hurjalta kyllä tuntuu, että ikkunat jäätyy. Onkohan ne talvipakkasilla sitten koko päivän jäässä vai pitääköhän käydä skrapailemassa välillä...? ;)

Jonna kirjoitti...

Meillä oli Jämerän edustajan ja ikkunamyyjän kanssa juuri tästä puhetta. Meillekin tulee suhteessa isot ikkunat ja kun Jämerän isoharkko on peräti 500 mm leveä se vaatii jonkun verran suunnittelemista. Eli lähinnä mihin kohtaan harkkoa ikkunakarmi tulee (keskellä vaiko ulompana) ja kierrätämmekö lattilämmityksen ikkunpenkin kautta vai emme.

Päädyimme siihen, että ikkunat asennetaan keskilinjalle (pysyy paremmin lämpimänä kuin ulompana asennettuna). Keskusteltuame LVI-suunnittelijan kanssa, emme kierätä lattialämmitystä ikkunpenkin kautta. Olisi ollut hankala asentaa, kun putkia ei saa kovasti taivutella, ja olisi siihen ilmeisesti liittynyt myös suurempi vuotoriski. Sen sijasta lattialämmityksen putket menevät tiiviimmin ikkunoiden edessä eli siitä kohtaan pitäisi nousta suhteessa enemmän lämpöä. Toivottavasti näillä pärjätään!

Tapani Värjölä kirjoitti...

Tänä aamuna jäässä olivat kaikki ikkunat paitsi etelän puoleiset. Pohjoisen ikkunat n. 2/3 jäässä, idässä 1/3, lännessä 1/2. Aurinko sulatti idän puolen ikkunat nopeasti, pohjoisen puolen ikkunat sulivat kokonaan vasta n. klo 12.

Saa nähdä miten tämä ilmiö jatkuu talvella. Olihan tuosta juttua jossain päin Motivan sivuja, että energiatehokkaiden ikkunoiden ominaisuutena on huurtuminen. Ihan positiivinen ilmiö tuo mielestäni on. Tietää, että ainakin jossain määrin on eristäminen onnistunut ;)

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaisin ettei ikkunat kovin monena päivänä vuodesta ole jäässä. Tietyllä kelillä näin käy eikä sitä pidä pelästyä, näin se pitää ollakin jos ikkuna on energiatehokas.

Lähetä kommentti