perjantai 10. syyskuuta 2010

Pihakivet saapuivat


Luja toimitti meille eilen 22 lavaa pihakiviä, yhteensä n. 169 neliötä. Ensi viikolla olisi tarkoitus tehdä pohjatyöt, ja sitten päästään latomaan kiviä. Kiviä on neljää eri kokoa, ja niitä olisi tarkoitus latoa suunnitelun kuvion mukaan. Kuvio ei ole mikään perinteinen roomalainen ladonta tms, vaan oma suunnitelma. Katsotaan miten hyvin Excelissä piirretty suunnitelmaa toteutuu luonnossa :)

Niin mitään en tietenkään jättänyt sattuman varaan. Ainakin Lujalla Roomalaisen ladonnan kivipaketti oli reilusti kalliimpi erikseen ostettuihin laattoihin nähden, joten päätin suunnitella oman kuvion neljästä eri kokoisesta kivestä. Excel toimi tässä hyvänä jä älykkäänä ruutupaperin korvikkeena, ja muutamilla VBA makroilla avustettuna kuvion suunnittelu helpottui kovasti. Sitten kun kuvio oli valmis, piti vielä rakentaa kuva etupihasta ja makro joka kopioi suunnitellun kuvion koko pihan alueelle. Sitten vielä reuna-alueiden tarkistus ja lopputuloksena oli tarkkaan laskettu määrä miten paljon minkäkin kokoista kiveä pitäisi pihaan mennä:

Ensi viikolla sitten varmaan selviää miten hyvin tämä suunnitelma onnistui :D

2 kommenttia:

Arto Määttä kirjoitti...

Hieno suunnitelma! Semmoista ongelmaa ei olekaan, joka ei excelillä ratkeaisi :)

Jonna kirjoitti...

Hieno juttu. Kekseliäisyys ja omatoimisuus palkitaan esim. edullisimmilla pihakivillä. VBA-makrot jäävät tosin kyllä minulta kirjoittamatta... Tsemppiä pihatöihin!

Lähetä kommentti