sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Viikkokatsaus

Tällä viikolla en paljon ehtinyt talolla käymään tai blogia kirjoittelemaan kun viikko meni työmatkan merkeissä. Mutta hyvin talolla työt etenevät vaikkei olekaan isäntä vahtimassa :)

Tiilimuuraus etenee edelleen hyvää vauhtia, vaikka pari sadepäivää haittasikin muurausta. Sisällä on nyt kaikki alakerran kosteat tilat laatoitettu ja saumattu. Enää puuttuu laatta eteisestä ja vaatehuoneesta. Parkettilattioiden asentamista on valmisteltu yläkerrassa, jossa isäni on siivonnut ja käsitellyt lattiat primerilla. Yläkerran lattiat voisi nyt parketoida.

Yksi asia mitä olen isäni kanssa paljon tehnyt viime aikoina on ulkoseinän saumojen paikkaaminen uretaanilla. Nyt kun seinää on päässyt kiertämään telineillä on hyvin huomannut, että rakentajat ovat käytelleet uretaania paikoin aika säästeliäästi. Seinässä on ollut monia avoimia saumoja ja pahoja ilmavuotokohtia. Paikoin on ollut elementtisaumojen kohdalla uretaanivaahtoa suunnilleen puolet siitä mitä pitäisi. En tiedä miten eristelevyt on kiinnitetty toisiinsa ja betoniin, mutta seinästä oli myös pudonnut matkalle tai talven aikana parista kohtaa eristepaloja. Parissa kohtaa seinässä oli nimittäin sellaisia pikkusormen paksuisia ja metrin mittaisia eristelevysuikaleita, jotka eivät olleet millään kiinni missään...

Nyt on myös alkanut epäilyttämään näiden Lujan elementtien laatu eristyksen suhteen. Pahasti näyttää siltä, että eristelevyt ovat vain betonissa kiinni, eikä niiden välejä ole sauamattu mitenkään. Koska työtä ei tietenkään ole tehty tarkasti, on eristelevyjen väleissä rakoja. Ja se on varma, että kaikkia niitä ei ole nyt huomattu vaikka kaksi silmäparia on yrittänyt seiniä käydä tarkasti läpi. Onneksi talon ilmatiiveys ei ole uretaanilevyjen varassa, vaan betoniseinä itsessään takaa sen. Mutta kyllä tuossa on varmaan aika paljon sellaisia koloja, mistä kylmä ilma pääsee suoraan betoniin asti. Eli kylmäsiltoja riittää... No vuoden päästä sen sitten näkee onnistuiko passiivitalon tekeminen, mutta aika paljon huonompi olisi tulos ainakin ollut jos eristeiden saumoja ei olisi nyt omatoimisesti korjailtu...


Maanantaina pitäisi käydä noutamassa pukuhuoneen ja pesuhuoneen väliin tuleva lasinen liukuovi. Keskiviikkona olisi tulossa Iskusta keittiön kalusteet ja vaatekaapit. Siinä onkin sitten pohtimista mihin ne laitetaan. Ensi viikolla talolle tulee lisää työvoimaa avustamaan sisustushommissa, joten vauhdilla pitäisi nyt töiden edetä.

Toivottavasti helatorstaille saataisiin hyvä sää, koska pitäisi päästä maalaamaan räystäslautoja ja terästolppia. Nämä on paras tehdä nyt kun alla on hyvät telineet. Ja pitää yrittää maalata kaikki sen verran hyvin, ettei tarvitse pariinkymmeneen vuoteen niihin koskea.

Työt etenevät talolla sen verran hyvää vauhtia, että uskaltaa jo alkaa miettimään muuttoa. Kesäkuun puoliväli näyttää edelleen uskottavalta ajankohdalta. Ainoa isompi puute hankintalistalla on tällä hetkellä portaiden kaiteet. Kahdelta puukaide valmistajalta olen tarjoukset hakenut, mutta hinnat olivat aika kovia. Kun pelkät kaidepuut saisi halvimmillaan hintaan 1670 euroa, niin siinä tulee puulle aika kova metrihinta. Toinen tarjous olikin melkein tuplasti kalliimpi... Kävimme Puukeskuksessa miettimässä vaihtoehtoja, ja sieltä saisi juuri sellaista kaidepuuta mitä olemme ajattelleet, joten jos vain saamme tekijät sovittua, niin varmaan rakennamme kaiteet itse metritavarana ostetusta puusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti