maanantai 17. toukokuuta 2010

Melkein valmis

Tiilimuuraus on sitten viimeistä silausta vaille valmis. Viimeisestä päätykolmiosta on enää palanen tekemättä, ja se on varmaan huomenna valmis. Tiiliä menikin seinälle sen verran enemmän kuin mitä oli laskettu, että tiiliä ei enää riittänyt parvekkeen kaiteiden muuraamiseen. Eli täytyy tehdä kaiteet sitten puusta. Tämä ei ole iso ongelma, varsinkin kun tänään tuli ilmi, että parvekkeen runkotolpat ovat n. 5 cm sivussa tarkoitetusta paikasta. Tämä pieni mittavirhe aiheuttaa sen, että jos kaiteen tekisi suoraan tolpasta ylöspäin, menisi se ikkunan päälle... Mutta noita on nyt myöhäistä alkaa siirtelemään, ja ongelma on helposti kierrettävissä rakentamalla kaiteet kehyksen ulkopuolelle.

Talon ulko-ovet oli asennettu tänään. Näitä ei olla haluttu pistää paikalleen liian aikaisin, etteivät ne olisi likaantuneet rakentamisen aikana, tai saaneet laastiroiskeita päälleen muurauksen aikana. Mutta nyt ovet piti saada kun pitäisi lattiat tehdä. Tänään meillä kävi Lammin Ikkunoiden asentaja pistämässä ovet paikalleen. Eli pääovi, terassi ja parveke. Tässä talomme pääovi.


Talossa sisällä timpurimme Jari oli kasannut päivän aikana melkein kaikki yläkerran huoneiden vaatekaapit. Kaapeista puuttuu enää meidän makuuhuoneeseemme tuleva liukuovellinen peilikaappi. Nyt puuttuu kaapeista enää hyllyt ja kahvat. Melkein valmiita siis :)

Viimeisen parin viikon aikana on tullut oikeasti sellainen olo, että talo voisi valmistua suunnitellussa aikataulussa, eli kesäkuun puoliväliin mennessä. Sen verran kovalla vauhdilla asioita tuntuu tapahtuvan. Mutta hyvät on työmiehetkin :)

Mutta siis kaikinpuolin talomme alkaa olla melkein valmis. Enää puuttuu loput vaatekaapit, keittiön kalusteiden kasaaminen, parkettia n. 70 neliötä, listat, kaiteet, parveke, WC-kalusteet, suihkut, saunan lauteet, vähän laatoituksia, lämpöpumppu ja lämminvesivaraaja, LVI-työt loppuun ja sähkötyöt loppuun ja talomme on muuttokunnossa (ellen nyt unohtanut tuosta jotain olennaista, kuten varmaan unohdin).

Mutta siis, melkein valmis :)

3 kommenttia:

Janet kirjoitti...

Listan perusteella olette todellakin ihan loppusuoralla! Juuri mitään enää puuttunut... ;)

Onnea kovasti, kunpa itsekin olisi jo tuossa vaiheessa!

Kristiina kirjoitti...

Tuo on varmasti kiitollinen vaihe kun koko ajan valmistuu jokin osakokonaisuus ja joka kerta talo näyttää ja tuntuu valmiimmalta. Toivon, että olemme vuoden kuluttua oman projektimme osalta samoissa fiiliksissä.:)

Tsemppiä loppusuoralle!

Sanna kirjoitti...

Melkein valmis on hyvä :)

Hienolta näyttää tuo muurattu julkisivu. itsekin tiiliverhousta joskus mietittiin, muttei siihen sitten kuitenkaan päädytty!

Mutta niinkuin meillä on tapana nauraa tontilla miehen letkautuksille (entinen sisustusmyyjä rautakaupassa), niin eihän se lattia ole kuin lätkiä paikoilleen vaan ;) (juujuu...)

Lähetä kommentti