torstai 13. toukokuuta 2010

Kiireinen päivä

Kuten arvata saattaa, vapaapäivä meni talolla. Ja talolla olikin täysi tohina päällä kun paikalla oli myös timpurimme ja hänen hankimansa kaksi uutta työmiestä. Marian aika meni pääasiassa kattolistojen maalaamiseen, kunnes hän joutui poistumaan lastenhoito vuoroon. Isäni ja minä olimme taas mukana vähän kaikessa, tosin oli minulle ihan varattujakin hommia työlistalla (joka ei ihan heti tyhjenekään...)

Tällä viikolla onkin tapahtunut paljon näkyviä muutoksia talossa. Alakerran laatoitettavat alueet on melkein laatoitettu, ja yläkerran huoneiden lattiat on pääasiassa parketoitu. Tässä kuva eteisestä:
Ja työhuoneesta:
Eilen saapui Iskulta kalustetoimitus, jossa siis keittiön kaapit ja kaikki vaatekaapit. Eli rekan täydeltä tavaraa. Näitä oli kannettu pääasiassa keittiöön ja ruokailutilaan, ja vaatekaappeja myös yläkertaan. Tänään alkoi sitten niiden kasaaminen timpurimme Jarin toimesta. Vaatekaappien rungot onkin sitten aika pitkälti kasattu. Tässä kuvassa keittiön kalusteet odottamassa kasaamista:
Eli aikamoinen kasa tuossa on vielä tavaraa odottamassa. No on tuossa kasan perällä vielä vähän vaatekaappienkin osia, eikä tuo kasa nyt yhdestä kuvasta edes kokonaan näy. Mutta paljon siinä on tavaraa :)

Talon ulkopuolella muuraus etenee kovaa vauhtia. Talon pitkät seinät ovat jo valmiit, ja enää päätyseinien yläosat on tekemättä. Telineitä on taas rakennettu ylöspäin, ja tänään taas nostettiin tiiliä telineille. Nyt pitäisi olla kaikki seiniin tarvittavat tiilet ylhäällä. Parvekkeen kaiteita olisi vielä tarkoitus muurata tiilestä, joten niitä varten joutuu vielä varmaan vähän tiiliä nostamaan.

Räystäslaudat on nyt viimeinkin maalattu kunnolla pitkien seinien osalta. Seuraavana ulkotyönä olisi vuorossa parvekkeen rakentaminen. Runkotolppia on pohjamaalattu, ja varmaan huomenna tai lauantaina menen maalaamaan niitä valkoiseksi. Nyt kun telineet saadaan pois tieltä, pääsee timpuriporukkamme parvekkeen lattiaa tekemään. Tässä tilannekatsaus miltä talo nyt näyttää ulkoa päin.


Ulko-ovetkin pitäisi saada kohta paikalleen. Ovet ovat odotelleet talven yli vanhempieni autotallissa (kun parempaakaan paikkaa ei ollut), ja nyt ne on viimein tuotu talolle. Tänään kiinnitin ovien karmeihin tiivistysteipit.

Ja jos tässä ei vielä ollut riittävästi puuhaa ja kuvia yhdelle päivälle. Niin yksi iso urakka saatiin tänään viimeinkin tehtyä. IV-kone on odottanut talven yli pihalla sopivaa hetkeä sen ullakolle nostamiseen. Kone painaa n. 150 kg, joten homma ei ihan kahden miehen voimin olisi onnistunut. Nyt operaatio meni niin, että ensin rekan nostimella kone nostettiin telineille, josta se hyppäsi kolmen miehen voimin sisälle. Sitten se vaikein osuus, eli nosto 3 metriä ylöspäin ullakolle. Kaksi miestä oli ullakolla vetämässä, ja kaksi alhaalla työntämässä, ja kaksi oli varuilla ympärillä. Vähän pahalta homma välillä näytti, mutta kone saatiin ullakolle ja paikalleen. Kiitos nostoporukalle :)

Ja kone on siis mallia Vallox 200 SE. Lisävarusteena vesikiertoinen lämmitysyksikkö ja KNX-väylän liitospalikka. Työntäyteinen päivä siis. Huomenna pitäisi käydä Puukeskuksessa hakemassa jalkalistat ja kaidepuut, ja illalla varmaan maalaan loput parveke tolpat pohjamaalilla. Lauantaina sitten taas talolle. Töitä vielä riittää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti