tiistai 11. toukokuuta 2010

Kattolistat

Alkuun kysymys: Miten valkoisen kattolistan saa näyttämään keltaiselta?


Vastaus: Laitetaan se valkoisen seinän ja valkoisen kattopanelin väliin.


Näin se vain on. Valkoinen ei ole standardimääritelmä, vaan valkoisesta on olemassa monia eri sävyjä. Tämä yllättävä(?) asia tuli hyvin todettua sen jälkeen kun yläkerran huoneisiin oli laitettu kattolistat. Ne näyttivät oikeasti keltaisilta. Onneksi koko taloa ei oltu vielä listoitettu, koska tilanne piti saada korjattua. Kävimme vielä Puukeskuksessa katsomassa kattopanelipalan kanssa, ja eipä ollut mikään valkoinen kattolista samaa valkoista. Lisäksi hankkimissamme varjolistoissa oli sellainen ongelma, että katon puoleinen "varjotaso" oli maalaamatta. Tätä ei heti tajua ongelmaksi, ennen kuin lista on katossa. Valkoiseen kattopaneliin nimittäin heijastui hyvin vahvasti tuo puun värinen kaistale... (Tosin Puukeskuksesta tai Rautiasta ei löytynyt sellaisia varjolistoja mitkä olisi kauttaaltaan maalattu...)

Ei sitten auttanut muu kuin repiä listat alas katosta ja maalata ne. Varjolistojen maalaaminen ei sitten ole niitä nopeimpia hommia. Eilen illalla istuin kaksi tuntia makuuhuoneessa ja maalasin listoja. Ja sain vasta maalattua ne katoista pois revityt listat. Vielä pitäisi maalata ne paketeissa asennusta odottavat listatkin...

Mutta tämä nyt varoituksena kaikille jotka haluavat valkoiset katot ja kattolistat: Testatakaa listaa katon vieressä ennen asennusta ja hyväksykää se, että kaupasta ei välttämättä saa oikean väristä listaa.

7 kommenttia:

Harri kirjoitti...

No tuohan on kätevää :-( Löytyisköhän kattolistojen väristä paneelia paremmin?

Tapani Värjölä kirjoitti...

Jos väri on "puunvärinen", niin sitten löytyy helposti :) Mutta valkoisena, tuskinpa ellei sitten onnistu löytämään panelivalmistajaa joka tekee sopivia kattolistoja.

Nora kirjoitti...

Meille tuli sekä kattopaneelit että listat talopaketin mukana Kannustalon käyttämältä toimittajalta (jonka nimi ei nyt muistu mieleen). Molemmissa on sama valkoinen sävy, ekat pätkät kattolistaa nyt laitettu kiinni. Hienolta näyttää. Ja pitänee lisätä, että meillä ollaan tarkkoja eri valkoisten yhteensopimisesta/sopimattomuudesta. :)
Maalaamaton takaosa ei mitenkään näy, mutta meillä on perinteinen profiililista, ei varjolista. Ehkä sama valkoinen sävy johtuu tästä, en ole varjolistoihin perehtynyt.

Tapani Värjölä kirjoitti...

Ehkä meillä oli sitten epästandardi valkoinen seinässä ja katossa :) Tosiaan ei löytynyt meidän "lähikaupoista" minkään muotoista valkoista listaa joka olisi ollut samaa sävyä... Ehkä tähänkin olisi löytynyt jotain jos olisi tajunut etsiä laajemmin.

Petri kirjoitti...

Samat ominaisuudet oli meidän varjolistoissa vuonna 2006, kun rakennettiin. Vain kaksi seinää/kattoa kerittiin listoittamaan ennenkuin huomattiin virhe. Ruiskulla sitten vetästiin uusi valkoinen väri ympäri listan ja hyvä tuli.

Raksanainen kirjoitti...

Meillä pohditaan juuri nyt näitä listoittamisia. Kattomme tosin on sävyltään valkolakattua kuusipaneelia Uulan kuultomaalikäsittely) ja haluaisimme listojen kehystävän kokonaisuutta ollen selkeästi vaaleammat, jopa valkoiset. Nyt olemme kuultomaalanneet listat kolmeen kertaan Uulatuotteen kuultomaalilla. Lopputulos ei ole tarpeeksi vaalea.

Kuinka saada listoista siistit ja valkoiset?

Tapani Värjölä kirjoitti...

Meillä käytettiin ihan vaan perus maalarinvalkoista sisustusmaalia, ja tulos oli ainakin meidän seinä/katto yhdistelmälle sopiva.

Lähetä kommentti