tiistai 20. lokakuuta 2009

Runkopystytyksen aikataulu

Työt tontilla jatkuvat taas perjantaina. Urakoitsija tulee silloin tekemään valmistelevia toimenpiteitä maanantaina tulevien sokkelielementtien asennusta varten. Eli maanantaina alkaa talon rungon kasaaminen sokkeloelementeillä. Keskiviikkona niiden päälle nostetaan sitten alapohjan ontelot.

Alustavan aikataulun mukaan seuraavan viikon maanantaina (2.11) saapuvat tontille ensimmäisen kerroksen seinät, keskiviikkona välipohjan ontelot. Seuraavan viikon maanantaina on sitten vuorossa toisen kerroksen seinät, ja ullakon välipohja. Tuossa jossain välissä pitäisi myös tulla porraselementti, joka pitäisi saada nostettua paikalleen ennen kattoelementtejä, joiden pitäisi tulla tontille viikon 46 perjantaina, tai seuraavan viikon alussa.

Kun runko on pystyssä, alkaa sitten autotallin katon rakentaminen (mikä saattaa alkaa jo heti ensimmäisen kerroksen seinien pystytyksen jälkeen jos mahdollista), ja vesikaton asennus. Jos urakoitsija saa työmaalle riittävästi väkeä, alkaa samalla myös väliseinien pystytys, tai sitten ne joutuvat odottamaan katon valmistumista. Samalla tulevat ikkunatoimittajan omat asentajat asentamaan ikkunoita ja ulko-ovia. Väliseinien pitäisi olla valmiina viimeistään joulukuun alkupuolella, ja lattiavalut saadaan toivon mukaan tehtyä ennen joulua. Sitten onkin runko suunnilleen pystyssä, ja enää parveke ja terassin katosrakenne jäljellä Lujan toimituksesta. Sitten annetaan työvuoro LVI ja sähköurakoitsijoille. Ja pitäisi myös saada työmaalle ainakin yksi mies tekemään seinien tasotus- ja maalaustöitä, laatoituksia ja muita sisätöitä. Niin ja takkatoimittaja tulee asentamaan takan ja hormin suunnilleen viikon lattiavalun jälkeen.

Tässä siis paras aikatauluarvaus tällä hetkellä. Ihan täksi jouluksi ei nyt siis päästä vielä muuttamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti