sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Tontti raivattu

Timo oli käynyt torstaina kaatamassa loput puut tontilla, ja eilen kävimme siivoamassa loput puut ja oksat pinoihin. Vaikka tontti onkin suht pieni, niin yllättävän paljon oli kuitenkin puita talon paikalla. Varmaankin kolmisen kymmentä puuta jouduttiin kaatamaan pois talon alta. Mutta nyt on kaikki puut pinottuna tontin takareunassa. Siinä on varmaan kahden tai kolmen vuoden polttopuut kuivumassa ja odottamassa pilkkomista. Tilannekuva tontilta:Nyt kun tontti on raivattu puustosta, on kaikki valmista talon paikan merkintää varten. Kunnan mittamiehet tulevat maanantaina merkkaamaan talon paikan, ja tiistaina pidetään rakentamisen aloituskokous.

LVI suunnitelmat valmistuivat perjantaina. Sähkösuunnitelmien päivitettyjä luonnoksia ei ole vielä näkynyt, toivottavasti saan ne alkuviikosta. Rakennesuunnittelu käynnistyy maanantaina, ja heti kun perustussuunnitelma on valmis alkaa sitten pohjan kaivuu.

Seuraavaksi pitäisi saada tilaukseen takka ja hormi, jotta saisi taloon lämpöä heti kun katto ja ikkunat ovat paikallaan. Lauantaina kävimme pyytämässä tarjousta Tulikiveltä, joka luvattiin toimittaa ensi viikon aikana. Uuniseppien myymälässäkin kävimme, mutta siellä oli liikaa ihmisiä jonossa, joten täytyy pyydellä tarjousta vielä sähköpostilla.

Ja olisihan tässä kaikkea muutakin jonossa: LVI-urakasta pitäisi saada hintaa ja sisältöä mietittyä, jotta tiedetään kuka hoitaa esim. salaojaputkien hankinnat ja asennukset. Tontille pitäisi saada tilattua sähkö- ja vesiliittymät, ja lainapaperit pitäisi varmaan käydä ensi viikolla allekirjoittamassa. Kohta alkaa varmaan tulla laskuja mihin ei enää tilillä ole riittävästi rahaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti